blog

První česká mobilní aplikace na nákup knih je tady

30.05. 2012

Praha (30.5.2012) – Čeští milovníci knih se konečně dočkali. První iPhone aplikace, sloužící k pohodlnému nákupu knížek online, je konečně na světě. Kromě více než 120 tisíc titulů různých žánrů v ní mohou uživatelé také zakoupit audio knížky, DVD filmy, puzzle, lego či PC hry.

Aplikace Martinus.cz nabízí také několik speciálních funkcí. Uživatelé v ní mohou například vytvářet takzvané wishlisty – seznamy knih, které si chtějí přečíst a které lze poté jednoduše jedním kliknutím zakoupit. Wishlist je také propojen s internetovým účtem, kterého zákazníci mohou využívat ve webovém rozhraní.

Aplikace je schopna hledat knihy také pomocí čtečky čárových kódů. Narazí-li tedy čtenář na knihu, která se mu líbí, jednoduše nasměruje kameru iPhonu na čárový kód a může si knížku přidat do wishlistu či zakoupit.

Při vývoji aplikace byl kladen důraz na příjemné uživatelské rozhraní a intuitivní ovládání. „Snažíme se našim zákazníkům přinášet neustále nové zážitky z nakupování a nové příběhy. Budeme rádi, pokud ji lidé nebudou jen využívat, ale pokud nám také dají zpětnou vazbu,“ říká Dušan Murčo, country manager internetového knihkupectví Martinus.cz.

Aplikace je zdarma ke stažení na http://apps.martinus.cz, v AppStore nebo přes QR kód.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čtěte také  Tipy na naše oblíbené knižní podcasty