blog

J.K. Rowling vydá knihu pro dospělé na konci září

17.05. 2012

Na Světě knihy byla dnes oznámena skvělá novinka! Příští knihu J. K. Rowlingové, její první román pro dospělé The Casual Vacancy, přinese českým i slovenským čtenářům nakladatelství Plus společnosti Albatros Media. Datum vydání v češtině a ve slovenštině bude ještě upřesněno a bude navazovat na celosvětovou premiéru románu v angličtině, která je plánována na 27. září 2012.

Tha Casual Vacancy

Po nenadálé smrti čtyřicátníka Barryho Fairweathera zůstane Pagford v šoku. Je to zdánlivě idylické anglické městečko s dlážděným náměstím a starobylým opatstvím, ale za hezkou fasádou zuří tichá válka. Bohatí válčí s chudými, teenageři s rodiči, manželky s manželi, učitelé se žáky. Pagford rozhodně není tím, čím se na první pohled zdá. Prázdné místo, které po Barrym zůstane v městské radě, se brzy stane katalyzátorem největší války, jakou město zažilo. Kdo bude triumfovat ve volbách provázených vášněmi, pokrytectvím a nečekanými odhaleními?

Brilantně napsaná kniha, která je autorčiným prvním románem pro dospělé čtenáře, a jejíž předpokládaný rozsah v češtině a slovenštině bude cca 450 stran, je plná černého humoru, zároveň však nutí k přemýšlení a na každé své stránce znovu a znovu překvapuje.

K psaní přistupuji pořád stejně, ale moje nová kniha je velmi odlišná od série s Harrym Potterem, o kterou se v Čechách tak skvěle stará nakladatelství Albatros a na Slovensku nakladatelství Ikar. Způsob, jakým k nové kapitole mé literární kariéry přistoupilo nakladatelství Plus společnosti Albatros Media, mě přesvědčil, že jsem mu ráda svěřila vydání svého románu The Casual Vacancy v češtině i ve slovenštině,

říká k českému a slovenskému vydání spisovatelka Joanne K. Rowlingová.

J. K. Rowlingová je autorkou série sedmi knih o Harrym Potterovi, která vycházela v letech 1997 – 2007. Knihy vyšly ve dvou stovkách zemích, přeloženy byly do 74 jazyků a prodalo se jich přes 450 milionů výtisků. Na základě série vzniklo osm filmů.
Spisovatelka je nositelkou mnoha ocenění včetně Řádu Britského impéria, který jí udělila královna Alžběta II. za zásluhy o dětskou literaturu, španělské Ceny prince asturského, francouzského Řádu čestné legie a nejvyššího ocenění pro autory dětských knih, ceny Hanse Christiana Andersena.
Angažuje se v mnoha charitativních hnutích včetně podpory znevýhodněných dětí.

Čtěte také  Ohlédnutí za Světem knihy 2023

 

Zdroj: http://www.albatrosmedia.cz/pristi-knihu-j-k-rowlingove-vyda-plus.html#