blog

Přijďte do MeetFactory na cyklus literárních večerů

11.10. 2012

Jak literární ceny (ne)mění českou literaturu

Cyklus „Večery pod letlampou“ v MeetFactory

V pražské MeetFactory se od 17. října rozbíhá cyklus literárně – debatních pořadů pod taktovkou pedagoga Literární akademie Reného Nekudy. 

Říká se, že česká literární scéna je příliš malý rybník, každý se zná s každým a kamarádi si udělují ceny navzájem. Na otázky moderátora se budou během zahajovacího večera pokoušet odpovídat dva mladí úspěšní literáti vlastnící Ortenovu cenu – Jana Šrámková (Hruškadóttir, 2009) a Jan Těsnohlídek ml. (Násilí bez předsudků, 2010).

Cyklus Večerů pod letlampou bude probíhat v pravidelném dvouměsíčním rytmu, přičemž dalším plánovaným tématem jsou E-booky vs. tištené knihy. Účast na dalších pořadech přislíbili např. nakladatelka Jana Semelková, nový objev mladé české literatury Filip Doušek či redaktor jednoho z prvních vyloženě elektronických nakladatelství Young Books Lukáš Prchal. V jednání je například i Michal Viewegh či Petra Hůlová.

 

Aktuální rozpis večerů naleznete vždy měsíc předem v programu na www.meetfactory.cz a v aktualitách na www.literarniakademie.cz

 

 

Čtěte také  Zuzana Dostálová: Psát text je podobné jako interpretovat melodii