blog

Nejprodávanější knihy za rok 2012

2.01. 2013

Rok 2012 utekl jako voda. Podle kalendáře sice uběhl jen jeden rok, my čtenáři jsme jich ale prožili několik. Společně jsme si odžili tisíce skvělých příběhů na stránkách svých oblíbených knih. Kterými jsme žili nejvíc?

Nejprodávanější knihy byly samozřejmě erotické romány a severské detektivky.

Žebříček vede Padesát odstínů šedi, strhující erotický román o temných touhách v každém z nás. Příběh dvaadvacetileté studentky literatury Anastasie, která se vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, příběh jedné velké lásky se spoustou sexu a technologických hraček. Čtenáři si také oblíbili sérii Crossfire, ve které naleznete knihy Obnažená a Spoutaná.

U čtenářů také uspěl Sněhulák, Jo Nesbo zabodoval i knihou Spasitel. Z českých spisovatelů se skvěle vedlo Michalu Vieweghovi, který svým románem Mráz přichází z Hradu také obsadil přední příčky prodejnosti. I přes jméno a bohatou publikační historii ale Michala Viewegha předběhl jeden spisovatelský nováček. Filipu Douškovi s jeho Hejnem bez ptáků stačilo pouze několik dní a předběhl v prodejnosti ne jen české, ale i mezinárodní autory. Stejnou radost nám může dělat Kateřina Tučková a její Žítkovské bohyně, které také okouzlily stovky milovníků kvalitní literatury.

Velké úspěchy slaví ale také kuchařky.Čtenáře nejvíc upoutaly zejména tyto dvě: Dita Pecháčková vydala skvělou kuchařku Deník Dity P., Jana Florentýna Zatloukalová výborné Hovory s řezníkem.

 

Jestli vám nějaké z těchto knih unikly, vzhůru pro ně, rozhodně se máte na co těšit! 🙂

 

Čtěte také  Dopřejte si knižní drinky v knihkavárně