blog

Červená knihovna s erotickým nábojem

26.07. 2013

Manželská smlouva je dílo americké autorky Jennifer Probstové a patří do série erotických romancí o manželství. Kniha se čte téměř sama, přímo volá po klidném večeru, kdy si ji budete moci doopravdy vychutnat.

Alexa jednoho večera sepíše ze zoufalství na papírek své požadavky na manžela a spálí to. Všechna její přání jsou naprosto normální, až na jedno. Musí být bohatý. Její rodina se totiž ocitla ve finanční krizi a tohle je jediný způsob, kterým by jim mohla pomoci. Na druhou stranu se její dávný přítel z dětství dozví překvapivý detail, který ho dělí od toho, aby zdědil rodinný podnik. Musí mít manželku.

Touto kombinací se vytvoří podivný pár, který podnikne uspěchanou svatbu a nastěhuje se do jednoho bytu. V dětství to možná bývali přátelé, ale ona je nenapravitelná romantička a on je zase workoholik, který nevěří na lásku. Tihle dva se upíší k tomu, že spolu budou jeden rok žít pod jednou střechou. Pomalu a jistě zjišťují, že společné soužití nebude tak jednoduché, jak se mohlo zdát. A že ztracené přátelství se těžko získává zpět.

 

 

Pomalu k ní přistoupil s takovým odhodláním, že při každém jeho pohybu o krok couvla. Když k ní došel, narazila zády do zdi. Zvolna se opřel rozevřenými dlaněmi o stěnu po obou stranách její hlavy, široce se rozkročil a polapil ji, jako by byla v kleci.
Sklonil se a pošeptal jí přímo do úst: „Jestli tak zoufale potřebuješ sex, stačí říct.“
Celá se napjala. „O tebe zájem nemám.“ Divoce bušící pulz na jejím krku její slova jasně popíral.
„Zkus to znovu.“
„Běž si hrát s Gabriellou.“
„Chceš mě. Co kdybys to konečně přiznala?“
Soptila vzteky. „Nechci tebe, jen tvoje peníze.“
Uvědomil si, že ačkoli její trik předtím fungoval, dnes večer na něj nezabírá.
Naklonil se k ní o dalších několik centimetrů. Její ztvrdlé bradavky vyčnívaly ze šarlatové látky, jako by prosily, aby se jim věnoval. Slyšel její přerývaný dech a do nosu mu stoupal její parfém. Když Alexa ucítila jeho erekci, vykulila oči.
„Myslím, že blufuješ, zlato.“
Otřeseně přihlížela, jak odlepil jednu ruku ode zdi, nenuceně si rozepnul košili, sundal si vázanku a potom ji pevným stiskem uchopil za bradu.
„Dokaž to.“

 

Čtěte také  Čokoládová krev: Mnohovrstevnatý román z historie s odkazem k přítomnosti

 

A jak moc se může příběh zdát předvídatelný, tak moc mu jeho humor a hravost vše vynahradí. Co se stane, když se do manželství vstoupí s jasnou představou a s pevně danou smlouvou? Hlavně žádné city a komplikace. Věci ale většinou nevyjdou tak, jak si je plánujeme. A manželství je věc složitější než jenom list papíru.

Oddechové čtení, které se pohybuje mezi tlustým románem a tenkou knížečkou.

Tak akorát, aby se do něj vešel zábavný příběh, kterému autorka dala příjemný nádech červené knihovny s erotickým nábojem. Dostává se tak do řady dalších erotických románů, ale v tomhle se neřeší žádná hluboká témata, jenom obyčejné otázky zvláštního vztahu.

 

Manzelska smlouva (Jennifer Probstova)

Manželská smlouva

Jennifer Probstová  ·  Vydavatelství: Ikar CZ, 2013

 

Aby zachránila dům, pomůže Alexe už asi jen kouzlo. V životě by jí však nenapadlo, že jedno takové jí do cesty přičaruje staršího bratra její nejlepší kamarádky – a mocného muže, který jí zlomil srdce. Miliardář Nicholas Ryan sice v institut manželství nevěří, ale aby se mohl stát dědicem rodinné společnosti, potřebuje sehnat manželku. A to rychle. Když se dozví, že sestřina dávná kamarádka má finanční trable, dá Alexe odvážnou nabídku. Má to být manželství s jednoduchými pravidly: nezaplést se, nezamilovat se a jeden rok předstírat pár. Je to jen obchod. To přece nemůže být tak těžké zvládnout, ne?

 

KNIHU SI MŮŽETE ZAKOUPIT ZDE.