blog

Povečeřte s vampýrem

18.08. 2013

Paranormální román z pera mladé autorky Abigail Gibbsové, který se rozhodla konečně publikovat a nenechala ho pouze v kyberprostoru. Příběh se odehrává v Londýně a můžeme se v něm setkat s tajemnými postavami i nevysvětlitelnými bytostmi. Ze začátku se to zdá pouze jako obyčejný příběh mladé dívky, která se seznámí s něčím, čemu nerozumí. Ale na konci je toho mnohem víc a určitě to není obyčejné…

Violet Leeová se stane svědkem děsivého masakru uprostřed londýnského náměstí. Od té chvíle se stává zajatkyní v honosném sídle vampýrů. Objevuje tak svět, o kterém si nikdy nemyslela, že by mohl existovat. Přes její nenávist k vrahům, které viděla přímo v akci, se časem učí poznávat jejich život a pomalu ho začíná i chápat. To ale nic nemění na tom, že má pouze dvě vyhlídky do budoucna. Zemře v zajetí, nebo se přidá k vampýrům, k jejich nesmrtelnosti a touze po krvi. Jako vegetariánka má hodně o čem přemýšlet.

Následník trůny Kaspar Varne možná zabil nespočet lidí. Ale u Violet to nedokáže. Vezme si ji s sebou jako hračku, kterou možná časem odhodí. Ale to by nebylo ono, kdyby mu jeho hračka nezačala být časem milejší víc a víc.

S planoucím zrakem jsem se k němu otočila a s odvahou spíš předstíranou než skutečnou vykřikla: „Máš deset vteřin na to, abys mě pustil, ty hajzle, nebo tě kopnu do koulí tak, až budeš litovat, že ses narodil!“ Znovu se zachechtal. „Ty jsi ale divoká, co?“ Když se smál, zahlédla jsem jeho horní špičáky. Dokonale bíle. Bílé a nepřirozeně zúžené. Lov. Lovci.

V příběhu se dostane k vyprávění Violet i Kasper, přestože jí je věnováno mnohem víc prostoru. Přestože je zajatkyně uvězněná v honosném sídle a prakticky se ven nedostane, neustále se něco děje. Vznikají podivuhodná přátelství mezi člověkem a vampýrem. Vzájemná přitažlivost mezi dvěma hlavními hrdiny je nepřehlédnutelná. Až na to, že každý patří do jiného světa a jsou mezi nimi věci, kvůli kterým se navzájem nedokážou vystát.

Čtěte také  Těla: Kniha o všem, od čeho se odvracíme

Kniha, která je plná napětí a dobrodružství. A milostný příběh je spíše schovaný pod pláštěm noci a krve. Upíří příběh, ve kterém když vampýr sní česnek, bude mu smrdět z pusy. Když ho polejete svěcenou vodou, tak bude mokrý. Ale starý dobrý způsob, kdy mu oddělíte hlavu, funguje vždycky stoprocentně. A kdo je Temná hrdinka a co to vůbec znamená? Do poslední chvíle je všechno skryté v tajemném proroctví a osud má všechny postavy pevně ve svých rukou a pro všechny spřádá nějaké plány…

 

Temna hrdinka (Abigail Gibbsova)

Temná hrdinka

Abigail Gibbsová  ·  Vydavatelství: Knižní klub, 2013

Vzrušující paranormální román zasazený v Londýně a zalidněný nezapomenutelnými postavami, mezi nimiž se rozvíjí navzdory okolnostem něco jako láska…

Když Violet Leeová cestou z večírku narazí na okouzlujícího a přitom děsivého vampýra Kaspara Varna, začne tak pro ni nebezpečná dobrodružná cesta, jakou si nedokázala představit ani v nejdivočejších snech. Vzájemná přitažlivost mezi Kasparem a Violet se nedá popřít a zdá se, že nedokážou odolat své touze – ale za jakou cenu?

KNIHU SI MŮŽETE ZAKOUPIT ZDE.