blog

Dárky, kterými potěšíte každého knihomola

Chcete obdarovat na Vánoce nějakého milovníka knížek, ale chcete být originálnější? Darujte mu něco jiného než knihu, každého knihomola totiž potěší i mnoho jiných věcí, které se kolem knížek motají. Vybrali jsme pro vás 10 nejlepších neknižních dárků pro milovníky dobrých příběhů.

DEKA & ČAJ

Kniha, teplý nápoj a postel, to je idylka každého knihomola. Jelikož počítáme s tím, že postel a knihy doma máte, vyrobili jsme pro vás originální knihomolské hrnečky. Jsme si jisti, že jejich varovná upozornění ulehčí život všem Martinusákům. 🙂 Ať už chcete obdarovat sebe, známé, přátele nebo rodinu, naše hrnečky určitě potěší všechny vášnivé čtenáře. Překvapte návštěvu jakýmkoliv nápojem podávaným z tohoto originálního hrníčku. Máme hrnek pro každého! Věříme, že vás náš dárek potěší a strávíte s ním mnoho chvil při čtení knížek.
P.S.: Funguje i se studenými nápoji.

 

TO CHCI!

STYLOVKA NA POLIČKU

Už máte doma knih dost? Neustále vám někde padají, sesouvají se a tak dále? Zarážka na knihy je řešení pro každhého milovníka knížek, který neposedné knihy na poličce potřebuje trochu urovnat. Záložky máme v několika provedeních, barvách a materiálech.

Pozoruhodný, praktický dárek pro všechny, kteří přivítají kvalitu a funkčnost a kteří milují pořádek a knihy. Knižní zarážka je z bílého lakovaného dřeva.

TO CHCI!

 

HIPSTER TRIČKO

Stylové tričko, díky kterému dáte celému světu vědět, kde se rodí ti nejlepší spisovatelé. Noste své oblíbence pyšně a viditelně, ať všichni ihned vědí, že mají tu čest s knihomolem. Zaručujeme vám, že při nošení tohoto trička si užijete nejen mnoho legrace, ale také bylo potvrzeno, že se v něm daleko lépe čte. Tričko je zabalené, vyprané a krásně voňavé.
A pozor! 🙂 Máme také verzi v českém jazyce v modré barvě.

Čtěte také  Čtení s porozuměním: Proč se cítíme špatně, když se máme tak dobře?

TO CHCI!

 

 

 

ČTĚTE VŠUDE!

Tyto skvělé ultratenké lampičky vám umožní číst knihy i v největší tmě díky super jasnému LED světlu. Díky ohebnému kloubu a jednoduchému upevnění na knihu se maximálně přizpůsobí potřebám čtenáře. Už nemusíte číst jen tam, kde je lektrocká zásuvka na lampičku nebo denní světlo. Odteď mít světlo přímo ve své knížce. Velmi vhodné na cestování, letadla nebo autobusu. Lampičky se též osvědčí jako rychlá a lehká náhrada za baterku.

TO CHCI!

 

 

VŠICHNI V BEZPEČÍ

Cestujete často s knihou? Ať už jedete do práce nebo na dovolenou, určitě byste měli své knihy chránit. Nastavitelné obaly na knihy vám to umožní. Ochrání a zakryjí celou vaší knihu, která s vámi tak bude moct jet kamkoliv. Obal je nastavitelný na knihy do 1000 stran.

Druhou výhodou obalu na knihu je také to, že nikdo neví, jakou knihu si čtete. 🙂

TO CHCI!

 

 

 

NETAHEJTE SE S TÍM

Čtečka knih je jeden z nejpraktičtějších vynálezů pro milovníky knih vůbec. Má několik výhod. Nemusíte s sebou vláčet těžké knihy, na cestách s sebou máte stále celou knihovnu, jde v ní lehce vyhledávat, ukládat si poznámky či surfovat po internetu. To vše záleží jen na tom, jaký model si vybrete. Dnes, kdy jsou už jako e-knihy uváděny na trh téměř všechny papírové tituly, je čtečka jedna z nejpohodlnějších věcí pro všechny knihomoly. (Na obrázku je PocketBook 515).

TO CHCI!

 

NAPIŠTE VLASTNÍ KNIHU

 Každý z nás si jistě mnohokrát kladl otázku: „Co jsem zažil v tento den loni, předloni nebo před pěti lety?“ Někomu se vybaví útržky vzpomínek, někdo marně pátrá v paměti a nemůže si vzpomenout…
Prostřednictvím této knihy máte možnost v následujících pěti letech pravidelně zaznamenávat důležité události vašeho uplynulého dne, a tím si vytvářet vlastní kroniku. K dispozici jsou dvě barevné verze – červená a černá. Názvy měsíců v Kronice 5 jsou psány pěti jazyky: česky, slovensky, německy, anglicky, rusky.

Čtěte také  7 tipů na místa v ČR, která znáte z literárních příběhů

TO CHCI!

 

 

DARUJTE VÝBĚR

Obdarujte své blízké přesně tím, po čem vždy toužili. Darujte jim dárkovou poukázku, za kterou si mohou vybrat cokoliv z celé nabídky Martinus.cz – desítky tisíc knih, DVD filmů, puzzle a jiných skvělých dárků. Dárková poukázka Vám bude doručena e-mailem ihned po zaplacení (obvykle následující pracovní den po Vaší objednávce). Poukázka je platná do konce následujícího kalendářního roku.

TO CHCI!

 

LIMITOVANÝ KNIHOMOLSKÝ MOLESKIN

Knihomolové si samozřejmě musí své poznatky z četby a nové myšlenky někam psát! Na zapisování čehokoliv, co vás napadne, není lepší blok než Moleskine. Ať budete chtít tlustý, hubený, linkovaný, čistý, čtverečkovaný, diář nebo deník, u Moleskinu najdete všechny možné druhy i barvy!

Moleskine vydal opět limitovanou edici, tentokrát inspirovaný slavným dílem J.R.R.Tokliena. V tajné kapse na konci můžete najít mapu Wilderlandu.

TO CHCI!

 

 

 

 

ŠETŘETE LESY

 

Papírové knihy dá každý, ale co takhle šetřit lesy a darovat k Vánocům e-knihu? Jak to funguje? Úplně stejně, jako kdybyste si ji kupovali pro sebe, jen na konci nákupu nestáhnete knihu vy, ale váš blízký (pomocí dárkového kódu nebo zaslání přímo do jeho e-knihovny). Využijte možnosti darovat e-knížky – je to levnější, rychlejší a všechny dárky můžete v klidu nakoupit, “zabalit” i poslat z pohodlí svého domova. 🙂 E-knihy můžete číst na čtečkách (můžete si je zakoupit zde) nebo na některém z podporovaných zařízení. Za e-knihy lze platit pouze bezhotovostně – kartou nebo internet bankingem. (více informací o e-knihách)

TO CHCI!

 

 

 

Mimochodem, nejlepší na tom všem je, že vám všechny tyto věci dojdou do Vánoc. 🙂