blog

Březnová záložka varuje: Knihy za volant nepatří!

3.03. 2014

Už jsme tu měli narážení do lamp, stydnutí kávy, zmeškané stanice metra nebo usínání v práci po pročtené noci. Věci, kterým musí knihomolové každodenně čelit, je mnoho. Zapomněli jsme ale na ty knihmoly, kteří jezdí autem! Někdy je opravdu těžké přestat číst a odstřihnout se v nejlepším od napínavého příběhu jen proto, že zrovna někam musíte jet.

Jakub Gruber tento měsíc ilustroval záložku, která má varovat před podobnými knihomolskými nešvary. Dle statistik totiž čtení za volantem nikdy nekončí dobře. 🙁

 

Vystudoval pražskou UMPRUM v ateliéru Grafického designu a Vizuální komunikace prof. Rostislava Vaňka. Již během studia působil v řadě kulturních projektů a grafických studií jako Dynamo Design, Drawetc., Leica Gallery Prague aj. Je držitelem ceny Ministerstva kultury za Nejkrásnější českou knihu 2012 (Hejno bez ptáků), milovníkem elektronické hudby a vizuální estetiky 80. let, publikovaným ilustrátorem německého nakladatelství Gestalten, členem americké designerské komunity Threadless, vášnivým sběratelem audiokazet a příležitostným kuchařem.

 

Ještě ji nemáte? Rozhodně byste neměli váhat! Záložky jsou limitované. 🙂 A co že jsou to záložky Ze života knihomolů? Každý měsíc na ni jeden z předních českých grafiků zobrazí jeden velký knihomolský problém. Díky tomu každý měsíc přibude jedna záložka, kterou dostanete automaticky přiloženou do své objednávky.

Zvládnete-li nasbírat všechny limitované záložky, dostanete od nás krásné knihomolské tričko! Jak je získáte? Více informací najdete zde.

 

 

 

Čtěte také  Někde mezi literaturou a temnotou. Co je to dark academia?