blog

Nejočekávanější knihy roku 2015

30.01. 2015

Loňský rok byl knižně mimořádně hojný. Na výsluní se vrátila J. K. Rowling alias Robert Galbraith, severští autoři přinesli řadu mimořádně dobrých detektivek, které podle všeho pomalu, ale jistě nahrazují oblíbené erotické romány. Rok 2015 však bude ještě o něco výživnější. Vedle druhého dílu detektivní série s Cormoranem Strikem se můžeme těšit třeba na nového Nesbeho, další knihu Dominika Dána a intelektuálové se třesou na knihu Umberta Eca. Na co všechno se tedy můžeme v příštích měsících těšit?

IMG_7706

Hedvábník, Robert Galbraith

Už v polovině února se čeští čtenáři dočkají pokračování příběhu o Cormoranu Strikovi. Druhá detektivní kniha z pera J. K. Rowling je očekávána s velkými nadějemi, neboť předchozí Volání Kukačky sklidilo nemalé nadšení kritiky napříč světem. Hedvábník čtenáře znovu zavede do současného Londýna, kde se pustí do další zapeklité vraždy.

Padesát odstínů šedi, filmová obálka

V únoru se do kin vřítí filmová podoba Padesáti odstínů šedi. Přestože se s ní veze silná vlna kontroverze, lístky se prodávají už týdny dopředu a to velmi úspěšně. A film s sebou přinese nové vydání knihy, tentokrát s obálkou, která potěší oko každého milovníka a sběratele knih s filmovými obálkami.

Policie, Jo Nesbo

Nejprodávanější severský autor, norský spisovatel Jo Nesbo patří k těm plodnějším krimi tvůrcům. Jeho desátá kniha s názvem Policie doputuje na český knižní trh už v březnu. Těšíte se?

Bestie, Dominik Dán

Na Slovensku ho milují, my ho teprve objevujeme. Dominik Dán, policejní vyšetřovatel, který ze své profese čerpá náměty a příběhy pro své knihy. V jeho detektivkách se dočtete o skutečných kriminálních případech, které si možná pamatujete z médií. A už v březnu se můžeme těšit na vydání Bestie. Pamatujete dobu, kdy v Bratislavě řádil brutální vrah a krvelačně vraždil ženy?

Čtěte také  Nové adaptace knih na streamovacích platformách

IMG_7719

Otevřené dílo, Umberto Eco

Literárního skvostu se letos dočkáme také od mistra oboru, italského spisovatele Umberta Eca. Knihu nazval Otevřené dílo a původně vyšlo už v roce 1962.

Girl Online, Zoe Sugg

Jedna z nejpopulárnějších světových blogerek spustila koncem loňského roku velkou aféru. Vydala totiž knihu, která se stala absolutním hitem Vánoc. Na povrch však vyšlo, že knihu nenapsala sama, ale ve hře je ještě tzv. ghostwriter. Nehledě na to je kniha, která vypráví autobiograficky inspirovaný příběh mladé blogerky nesmírně úspěšná a letos se dočkáme českého překladu.

Divoké karty, G. R. R. Martin

Napříč generacemi oblíbený autor Hry o trůny George R. R. Martin vydá po Rytíři sedmi království česky další knihu. Ponese název Divoké karty a dočkáme se jí už v polovině března.