blog

LookBook #5: Víkendové čtení

7.03. 2015

Víme, že vybrat si dobrou knihu je ta nejtěžší část knihomolství. Proto jsme se rozhodli, že vám s tím trochu pomůžeme. Vybrali jsme ty nejlepší knihy, se kterými můžete strávit v pohodlí svého domova celý víkend a ani nevystrčit nos. 🙂

Processed with VSCOcam with f2 preset

Panuje nejstudenější únor, jaký kdo pamatuje. Za obzvlášť mrazivé noci je nalezeno tělo tlustého muže visící na osamělém stromě uprostřed větrem ošlehané pustiny Östergötlandu. Případem je pověřena mladá inspektorka Malin Forsová, svobodná matka prožívající své osobní tragédie. S kolegy z linköpinské policie musí zjistit, kdo je onen muž a jak se jeho tělo ocitlo na stromě. A kdo je vrah. Pronásledování vraha zavede Malin k nejtemnějším zákoutím lidského srdce.

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

První díl kriminální série Monse Kallentofta, „nového krále skandinávské detektivky“, se okamžitě po vydání stal bestsellerem. Jen ve Švédsku bylo prodáno více než tři sta tisíc výtisků, kniha zde byla celé tři měsíce nejprodávanějším titulem a dominovala žebříčkům prodejnosti i v ostatních severských zemích. Práva byla prodána již do jedenácti zemí a chystá se filmové zpracování celé série.

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

Aliu a Leandera všichni vnímají jako pár snů a poté, co se jim narodí dcera, se idylka zdá být dokonalá. Půvabně chaotická Alia i lidé kolem ní věří, že její vztah je zcela mimořádný. O to překvapivější je pak Leanderovo náhlé přiznání: „Musím ti něco říct. Mám jinou.“ Situaci, kterou Alia zná jen z laciných romantických knih, o nichž píše diplomovou práci, najednou zažívá na vlastní kůži. Zhroutí se jí svět. Jak se smířit s odchodem životního partnera? Když se Alia s pomocí kamarádek a podivínského souseda konečně začne stavět na nohy, stane se něco, co nikdo nečekal — Leander se znovu objeví u jejích dveří… Má mu odpustit? Nebo jít dál? Román Když je láska slepá od Luisy Bureschové popisuje chvíle, ve kterých jsme nejzranitelnější a nejlidštější, ale činí tak s vtipem a vřelostí. Každý, kdo se někdy zklamal v lásce, ví, že nic nebolí tak, jako zlomené srdce. Společně s Aliou prožijeme zoufalství ze ztráty milovaného člověka a bezútěšnost nenadálé samoty, ale také novou naději a opětovné probouzení chuti do života.

Čtěte také  Jak na knihy Annie Ernaux?

Processed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset

Mark Twain byl americký novinář, spisovatel a humorista. Vyrůstal v městě Hannibal v Missouri, které mu později poskytlo předobraz pro dějiště jeho nejznámějších knih Dobrodružství Toma Sawyera a Dobrodružství Huckleberryho Finna.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Pán ohně od Petera Maye je příběh o děsivých vraždách, které spojuje ještě děsivější tajemství. První svazek série čínských thrillerů. Čínský detektiv Li Jen pátrá spolu s americkou soudní lékařkou Margaret Campbellovou po vrahovi vysoce postaveného vládního vědce, jehož děsivě ohořelá, doutnající mrtvola byla nalezena v pekingském parku. Té noci, kdy vědec zemřel, došlo k dalším dvěma vraždám, které jsou s jeho smrtí záhadně spojené. Detektiv Li cítí, že musí hrát o čas a že mu tentokrát jeho čínská důkladnost nebude k ničemu. Nakonec neochotně požádá o pomoc Margaret, která je zkušenou odbornicí na uhořelé oběti. Jak odkrývají jednu vrstvu případu za druhou, odhalují pravdu, jež svou děsivostí předčí i jejich nejhorší noční můry.