blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

25.05. 2015

Do kin se řítí filmová podoba knihy Dítě číslo 44, jejíž autor je právě teď v Praze. Man Bookerova cena zná svého vítěze a vychází první příběh z nové série, do které se pustil Jo Nesbo.

IMG_8668

1. Prestižní Man Bookerovu cenu získal maďarský spisovatel László Krasznahorkai. Ta se uděluje každé dva roky a skrývá v sobě také finanční odměnu v hodnotě 60 tisíc liber, což je více než 2 miliony korun.

2. Do kin přichází filmová verze knihy Dítě číslo 44. K té příležitosti do Prahy přijel autor, o jehož tři podepsané výtisky knihy si můžete zahrát v naší soutěži.

3. Už za několik málo dní si budeme moci přečíst nový příběh z pera věhlasného Joa Nesboa. Bude se jmenovat Krev na sněhu a předobjednat si ho můžete už nyní!

4. Patříte k tajným ničitelům knih? Tak to pozor – jeden z nejznámějších vloggerů na světě, Alfie Deyes vydal česky svou verzi destrukčního deníku. S jeho pomocí se naučíte sledovat lidi, sestavíte si Not to do list, nebo kousek knihy sníte. Dobrou chuť s The Pointless Book!

5. Filmová verze knihy V šedých tónech už zná svou hlavní představitelku. Roli náctileté dívky Liny si zahraje půvabná Bel Powley. Co na volbu filmového týmu říkáte?

 

Čtěte také  Celeste Ng: Temnota a naděje jsou pro mě strany téže mince