blog

LookBook #9: Knihy mezi stromy

10.05. 2015

S prvními vykukujícími paprsky slunce jsme vyrazily s knihami ven. A kdepak, park a lavičky nejsou jedinou variantou. Klid, švitoření ptáků a vůně jarní trávy a probouzejícího se lesa – už jste tento přírodní čtecí koutek vyzkoušeli?

IMG_8946

Fandíte moderním verzím klasických příběhů? Pak si smlsněte na této úchvatně zelené krásce, která se inspirovala příběhem Alenky v říši divů. Kouzelná obálka knihy Šepotání s nejroztodivnějšími ornamenty však ještě není to nejkrásnější – font knihy uvnitř  je čistě zelený, doplněný půvabnou grafikou při začátcích každé kapitoly.

IMG_8947

Legenda české  fantastiky Jiří Walker Procházka vydal společně s Klárou Smolíkovou detektivní román Mrtvá šelma. A proslýchá se, že je kniha natolik drsně napínavá, že vám z ní budou hrůzou vstávat chloupky na těle.

IMG_8937

Prý kdyby psali o dnešních Nuslích Hrabal, Hašek nebo třeba Neruda, vypadalo by to nějak takhle. Dokonale odposlechnutý slang ulice a groteskní postavičky, která k němu přirozeně sedí. To všechno zabalené a ovázané mašlí černého humoru. Zkusíte? Nuselskej punk je čtením nejen pro punkery.

IMG_8939 IMG_8940

 

Mladá redaktorka María Dolzová každé ráno sleduje v kavárně cizí pár. Pozorování dvojice, jež ji fascinuje, se pro ni stane posedlostí a rituálem až do okamžiku, kdy se z novin dozví, že muž byl na ulici za podivných okolností zavražděn. To zní jako slušný začátek zápletky knihy Zamilovanosti, z pera současného španělského spisovatele Javiera Mariase, co říkáte?

IMG_8942

Z produkce geniálních titulů z Jan Melvil publishing tu máme nejnovější kousek – Příručku skečnoutingu. A Příručka skečnoutingu je vizuální manuál, který vás naučí základním konceptům skečnoutingu, jeho postupům a technikám – tak rychle, abyste mohli okamžitě sami skečnouty vytvářet.

IMG_8957

Máte přemýšlivou? Pak tu máme jeden tip. V knize Jiříkovy starosti o minulosti hlavní hrdina Jiřík, alter ego autora, vyrůstá v Praze padesátých a sedmdesátých let v domácnosti, které vládnou ženy. V příběhu hraje velkou roli nejen politika a osud Jiříkovy židovské rodiny, ale i jeho bouřlivé dospívání.

Čtěte také  Nová březnová hra je tady! Vydejte se na Knižní putování

IMG_8938 IMG_8944

IMG_8952