blog

ONLINE PŘENOS: Co se právě děje na Světu knihy

15.05. 2015

Ve čtvrtek na pražském Výstavišti odstartoval 21. ročník největšího knižního veletrhu u nás. Svět knihy letos hostí Egypt. Jako každoročně si připravil pestrý program plný besed, čtení, diskuzí a autogramiád. Co se na veletrhu děje právě teď, pro vás živě sledujeme.

veletrh_1

 15:00

V sále Rosteme s knihou zahajuje moderátor a herec Lukáš Hejlík pořad, ve kterém je představena kniha Petry Soukupové Bertík a Čmuchadlo a kniha Lenky Brodecké Hledá se hvězda. Pořad je určen především malým čtenářům.

14:30

Povídkář a herec Ivan Kraus se se svými příznivci setkává  Levém křídle.

14:20

Na stánku Hostu podepisuje čtenářům své knihy také Radka Denemarková.

14:15

Právě probíhá jedna z nejočekávanějších autogramiád letošního ročníku. Petra Soukupová podepisuje svou nejnovější knihu Pod sněhem.

14:10

Václav Cílek podepisuje v Levém křídle svou novou knihu Kameny a hvězdy.

14:05

Antonín Bajaja předčítá ze své nové knihy Duely, vydalo ji nakladatelství Host.

14:00

Právě odstartoval workshop studentů arabistiky s názvem Nebojte se arabštiny.

 

Pátek na Veletrhu

18:00

Na Svět knihy se vydáme zase zítra, i v sobotu se můžete těšit na online reportáž 🙂

16:40

Knihy právě podepisuje i jeden z významných zahraničních hostů letošního ročníku, polský prozaik Zygmunt Miloszewski.

16:30

Spisovatelka Petra Soukupová podepisuje svou nejnovější knihu Pod sněhem.

15:46

O knize Zaklínač a jeho svět právě teď v Pravém křídle. Křtí se stejnojmenná kniha.

15:05

Přichází chvilka filmu – promítání tchaiwanského dokumentárního filmu The Men Behind the Movie Billboards a následná debata nad snímkem.

14:55

V říjnu vyjde pokračování knihy Deníček moderního fotra, prozradil její autor Dominik Landsman na své besedě.

14:50

Autor knihy Deníček moderního fotra Dominik Landsman na své besedě čtenářům sdělil, že si úpěnlivě přeje, aby další dítě nepřišlo. Zároveň řekl, že i přes úspěch knihy další tematický blog zatím neplánuje. Jeho Čeněk totiž pomalu dorůstá do školkového věku a “fotrovi” za nějaký čas skončí mateřská dovolená.

Čtěte také  Ohlédnutí za Světem knihy 2023

14:45

Představení knihy Petry Soukupové Pod sněhem začíná za malou chvilku v Komorním sále. Uvede ji Miroslav Balaštík.

14:30

Máte spisovatelské choutky? Lekce tvůrčího psaní pod vedením pedagoga a publicisty Literární akademie Aleše Palána právě začíná.

14:10

Svou autogramiádu zahájil také šéfredaktor Literárních novin Petr Bílek. Novinář, literární kritik a publicista podepisuje svou knihu Osmé dny, která je souborem sloupků z časopisu Reflex.

14:05

Náš nejvýznamnější odborník na dílo britského dramatika Williama Shakespeara a rovněž jeho dvorní překladatel do češtiny Martin Hilský podepisuje své přkladové knihy, které vychází u nakladatelství Atlantis. Podepíše vám je v Levém křídle.

14:00

Charles Lewinsky, autor románu Gerron, odehrávající se v terezínském ghettu, začíná číst ze své poslední knihy. Čtení moderuje literární kritička Klára Kubíčková.

13:45

Chystá se beseda s autorem knihy Deníček moderního fotra Dominikem Landsmanem. Blogová předloha byla nominována na Magnésii Literu v kategorii Blog roku. Proběhne ve Velkém sále.

13:40

V Pravém křídle u stánku České televize odstartoval program Vaříme s Herbářem č. 2. Podepisují se tu autorky Kateřina Winterová a Linda Rybové.

13:35

V tuto chvíli odstartovala autogramiáda Charlese Lewinskiho, švýcarského spisovatele. Podepisuje svůj román Gerron, který vyšel k příležitosti Velkého knižního čtvrtku. Autogramiádu moderuje herec Lukáš Hejlík.

13:30

Právě probíhá v Pravém křídle autogramiáda autorské dvojice Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř.

 12:40

Pokud se nacházíte na veletrhu, přispěchejte na 13. hodinu na finálové kolo čtenářské soutěže ve znalosti obsahu knih. Odehraje se v Pravém křídle v sálu Rosteme s knihou.

12:30

Ve velkém sále střední haly se pomalu schyluje k vyhlášení ceny Audiokniha roku 2014. Vyhlášeni budou vítězové kategorií nejlepší interpret, četba, dramatizace, zvuk, audiokniha pro děti a nejlepší audiokniha roku – cena posluchačů. Výhercům ceny předají Zdeněk Svěrák, Igor Bareš a další.

Čtěte také  Milan Kundera a jeho nezapomenutelný odkaz

12:00

Do hlubin veletrhu se i letos vydali postavy z filmu Star Wars. Rytíři Jedi, princezna Leia, Anakin Skywalker a další.

Sledujeme online.