blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

29.06. 2015

Nesbova Krev na sněhu je literárním skvostem, Greye se prodalo přes milion výtisků za prvních pár dní a zemřel kreslíř Kája Saudek. Podívejte se s námi, jaké zásadní události zasáhly knižní svět v uplynulém týdnu.

Jo Nesbo

1. První reakce na nejnovější knihu Joa Nesboa ukazují, že mistr je na svém vrcholu. Kritici označují román Krev na sněhu za literárně velmi přesvědčivý a shodují se, že kniha patří k tomu nejlepšímu, co Nesbo dosud vydal.

2. Uplynulý týden zemřel král českého komiksu Kája Saudek. Bylo mu 80 let, poslední roky života prožil v kómatu, Saudek je autorem slavné Muriel.

3. Že se stane nová kniha E L James s názvem Grey knižním trhákem jsme všichni tak trochu čekali. Skutečnost však předčila všechna očekávání – během prvních dnů bylo prodáno více než milion výtisků!

4. Nakladatelství Host se k příležitosti nového dílu rozhodnu znovu vydat sérii Milénium Stiega Larssona. Obálky budou ze série právě s chystaným románem Dívka v pavoučí síti.

5. Úspěch erotických románů dokládá pařížská série Hotel v Paříži, která chystá už třetí díl. Vydá ho opět nakladatelství XYZ.

hot

Čtěte také  Nové adaptace knih na streamovacích platformách