blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

27.07. 2015

V americkém Key Westu pořádají soutěž o nejvěrohodnějšího Hemingwaye, nová kniha Harper Lee předběhla dosud vítězící knihu Grey na žebříčku prodejů a premiérová Papírová města jsou boží. Podívejte se s námi na 5 zásadních událostí ve světě knih z uplynulého týdne.

hemingway

1. Oblíbili jste si Destrukční deník, Pointless Book nebo Tohle není kniha? Dobrá zpráva! Keri Smith chystá novou knihu, ponese název Čurbes, Rukověť nehod a omylů. Vyjde na konci října!

čur

2. Ernest Hemingway oslavil 116 let od svého narození a k této příležitosti v Americe probíhá soutěž Top Papa. Sjedou se na ní muži, podobní slavnému spisovateli a soutěží o nejvěrohodnějšího dvojníka nositele Nobelovy ceny.

hemin

3. Kniha Grey E L James byla sesazena z trůnu novinkou Harper Lee Go Set a Watchman. Za první týden se v Americe prodalo přes 1,1 milionů výtisků, Británie prodala přes 200 tisíc knih.

4. Aby to však nebylo tak jednoduché, jedna potíž se ohledem nové knihy stala. Zhruba třiceti tisícům britských výtisků z první várky chybělo několik posledních stran. Nakladatel však vše brzy napravil a poškození dostali nové výtisky.

5. Do kin vešla Greenova filmová Papírová města. My jsme je viděli a můžeme doporučit – všichni milovníci “Hvězd”, Greenových knih i Young Adult žánru rozhodně nebudou zklamáni 🙂

Čtěte také  Kateřina Čermák Brabcová: Mám štěstí, že mám tak kreativní práci