blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Týden se s druhým sešel a ve světě knih se toho opět mnoho odehrálo. Chystá se nový Nesbo, který v českém překladu spatří světlo světa na podzimní Velký knižní čtvrtek, vychází nová detektivka od držitele ceny za nejlepší detektivku roku a narozeniny slaví nejznámější upír světa (promiň Edwarde, ty až příště).

dracula

1. O Velkém knižním čtvrtku nás čeká nová kniha krále severské krimi Joa Nesboa. Thriller ponese název Syn a už má hotovou obálku, mrkněte!

syn

 

2. Cenu Jiřího Marka, prestižní ocenění za nejlepší českou detektivku obdržel Jiří Březina za knihu Na kopci. Právě vychází jeho druhý literární počin s názvem Promlčení a vážení – je to bomba, vyzkoušeno za vás! 🙂

3. Drákula slaví narozeniny! Uplynulo 125 let od napsání jednoho z nejbrilantnějších hororů v dějinách. A toto výročí provází v Transylvánii řada událostí s tematikou upírů, můžete si například zaplatit průvodce, který vás v dobovém kostýmu provede dějinami kraje a nevynechá jedinou maličkost, která Stockera k napsání románu o krvežíznivém hraběti inspirovala.

drac

4. John Green v Hollywoodu ukázal, že nejpozději odteď s ním filmaři musí počítat. Po rekordním zájmu o film Hvězdy nám nepřály podle Greenovy stejnojmenné knižní přílohy totiž i druhý film ukazuje, že jeho snímky jsou absolutním hitem. Už po prvním týdnu promítání Papírových měst kina po celém světě hlásí rekordní diváckou účast.

5. A perlička nakonec – víte o tom, že na podzim vyjde v českém překladu nová kniha Haruki Murakamiho? 15. října bude den, kdy se můžete poprvé začíst do románu Muži, kteří nemají ženy.Vydává jako tradičně nakladatelství Odeon.

Čtěte také  Osvědčené tipy na knižní dárky na poslední chvíli