blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Haruki Murakami má v Japonsku nový bestseller, nalezla se Fitzgeraldova dávno ztracená povídka a Lisbeth se vrátí do Prahy. Fakt. Čtěte, co přinesl minulý týden do světa knih.

Haruki Murakami

1. Japonský spisovatel Haruki Murakami spustil před rokem svou internetovou poradnu pro čtenáře U pana Murakamiho. Tam mu lidé mohli posílat nejrůznější otázky, ať už z oblasti literatury, nebo třeba mezilidských vztahů. ne které spisovatel odpovídal online. V Japonsku tento soubor textů vyšel knižně a okamžitě se stal absolutním bestsellerem.

2. Dávno ztracená povídka Temperature Francise S. Fitzgeralda, která dosud nebyla nikdy publikovaná, se nalezla v archivu univerzitní knihovny v Princetonu. Nalezl ji literární nadšenec Andrew Galli, který ji rovněž publikuje v svém literárním časopise.

3. Také už pomalu přemýšlíte, jaké knižní novinky nachystal letošní podzimní Velký knižní čtvrtek? Těšit se můžete na nový román z pera Joa Nesboa s názvem Syn. A čeká vás také novinka Monse Kallntofta, jehož krimi romány u nás vydává nakladatelství Host.

4. Lisbeth už je skoro za dveřmi! Chcete být mezi prvními, kdo si přečte nový díl Milénia? Přijďte 26. srpna na promítání švédského filmu a pořiďte si knihu mezi prvními. Mrkněte na událost na našem Facebooku!

5. George R. R. Martin v amerických médiích prohlásil, že se o něco polepší. Že konec jeho ságy nebude tak drsný, jak většina čtenářů a diváků předpokládá. Prozradil, že není třeba očekávat apokalypsu a že se nechal inspirovat svým velkým literárním vzorem, autorem Pána prstenů Tolkienem.

Čtěte také  Celeste Ng: Temnota a naděje jsou pro mě strany téže mince