blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Za dveřmi je knihomolský svátek, ve středu se vrací Lisbeth do Prahy a univerzita v Texasu zakoupila celý archiv japonského spisovatele Kazua Ishigura. Co všechno se právě děje v knižním světě a nemělo by vás minout?

lisbeth

1. Lisbeth je tu. Ve středu, v Praze, v kině Lucerna. Bude se na vás těšit společně s promítáním švédské verze filmu Muži, kteří nenávidí ženy. O půlnoci pak odstartuje prodej 4. dílu Milénia. Dorazte, těšíme se na vás!

2. Nezapomeňte, že už 31. srpna slavíme knihomolský svátek! Ano, opět je tu Den nepřečtených knih, letos jsme se však zaměřili na téma jak najít více času na čtení. Udělejte si náš test a jeho výsledek vám napoví, kde jsou vaše čtecí chvilky schované!

3. Spisovatel John Green slaví narozeniny! 24. srpen je jeho dnem a letos měl na dortu svých 38 svíček. Kniha, na kterou se od něj můžeme nejdříve těšit, je Sněží sněží, připutuje k nám už 12. října!

4. Haruki Murakami ukázal na svých webových stránkách svůj psací stůl. Vysoce disciplinovaný literát si potrpí na pořádek a organizaci, to je o něm už dávno známo 🙂

mura

 

5. Univerzita v Texasu koupila literární archiv japonského spisovatele Kazua Ishigura. Obsahuje nejen jeho prozaické texty, ale i rozsáhlou sbírku cenných poznámek a zaznamenaných myšlenek.

 

 

Čtěte také  Vyhraj wishlist od Martinusu