blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Žítkovské bohyně Kateřiny Tučkové se chystají jako film, Velký knižní čtvrtek už odhalil své chystané knižní skvosty a knihy Haruki Murakamiho zmizely z Amazonu. Pojďte se s námi podívat, co se v uplynulých dnech odehrálo v knižním světě.

katerina_tuckova

1. V pořadu DVTV odhalila spisovatelka Kateřina Tučková, že pracuje na scénáři k filmové podobě svého románu Žítkovské bohyně. Zároveň prozradila, že se čtenáři mohou těšit na její novou knihu. Kdy však vyjde je zatím ve hvězdách.

2. Velký knižní čtvrtek už není tajemstvím. 15. říjen přinese takové skvosty, jako nový román Joa Nesboa Syn, knihu Monse Kallentofta Zac a text Miloše Urbana Urbo Kune. Více o VKČ naleznete TADY.

3. Jistý japonský knihkupec se rozhodl bojovat proti Amazonu. A šel na to po svém. Koupil totiž 90% výtisků prvního vydání esejů Haruki Murakamiho. A co na to říká spisovatel? Nevyjádřil se, pouze mlčky sdílí informace z médií na svých sociálních sítích.

4. Víte, která kniha Agathy Christie je tou nejoblíbenější? Statistiky ukázaly, že je to titul Deset malých černoušků. Už jste tuto knihu četli?

5. Byla předána Literární cena Knižního klubu. Tu letos získal magický příběh ze současnosti – román Vedlejší pokoje z pera Radovana Menšíka. Více si o knize si můžete přečíst TADY 

 

Čtěte také  Česká vlna: Přijďte na parádní knihomolskou akci od Hostu