blog

A Cup of Style: Rozhovor

28.10. 2015

Za pár dní se na pultech objeví vůbec první kniha, vycházející z fashion blogu, která v Česku spatří světlo světa. Je to kniha Lucie a Nicole Ehrenbergerových, sesterského dua, stojícího za blogem A Cup Of Style – ten patří mezi vůbec nejoblíbenější a nejčtenější české módní blogy. Jak kniha vznikla? Jaké knihy mají holky rády? A jak můžete tu jejich získat? 🙂

acos_fotka

Kromě toho, že si s námi můžete zasoutěžit o deset podepsaných výtisků jejich knihy, přinášíme vám i rozhovor, ve kterém holky prozrazují, jak vlastně vznikl nápad na vydání knihy a spoustu dalších věcí – a na jeho konci se také dozvíte třetí soutěžní otázku!

Jak vás napadlo vydat knihu jako první blogerky v Čechách ? 

Napsat knihu byl vždycky takový náš tajný sen. Nikdy by nás ale nenapadlo, že se to opravdu stane, nebo hlavně, že to bude tak brzo. Nápad na knihu tedy přišel přímo z Albatrosu. To jsme tak vyřizovaly emaily a najednou koukáme, že tam máme návrh na to napsat knihu o tom, o čem píšeme na blogu – módě, kráse a životním stylu. Chvilku jsme tomu ani nechtěly věřit, napadlo nás, jestli to není vtip. Ale nebyl a za pár dní už se naše knížka bude prodávat. Je to neuvěřitelné a máme z toho obrovskou radost.

Uvažovaly jste i o tom, že byste napsaly nějaký příběh, beletrii jako Zoella?

O tom jsme nikdy neuvažovaly. Fantazii máme sice velkou, ale napsat příběh, to už chce hodně trpělivosti, času a hlavně talentu. Na to bychom si zatím netroufly.

Jsou texty a tipy v knize úplně nové, nebo některé z nich budou čtenáři znát?

Jelikož se knížka věnuje tématům, které rozebíráme i na blogu a youtube, tak jsou věci, které již čtenář znát může. Vše jsme ale pojaly trochu jinak, mnohem více se rozepsaly a jsme si jisté že i někdo, kdo nás pravidelně sleduje již od začátku, se dozví hodně nových informací.

Co vás na psaní nejvíc bavilo?

Úplně všechno. Pro nás to byla opravdu zcela nová zkušenost a jsme rády, že jsme si to vyzkoušely.

Byl velký rozdíl psát text knihy od textů na blog? 

Určitě je to velký rozdíl. Texty na blog píšeme většinou celkem stručně, zatímco v knížce jsme se na dané téma vždy co nejvíce rozepsaly. Na blogu se dá také dobře přeskakovat a každý den psát o něčem jiném. U knihy jsme se zaměřily hlavně na to, aby na sebe text dobře navazoval a i pořadí kapitol dávalo smysl a bylo přehledné.

Jste velké čtenářky? Jaký máte ke knihám vztah?

Knížky milujeme a už odmala moc rády čteme. Momentálně je naším největším nepřítelem čas. To se ale snažíme změnit a alespoň několikrát týdně si hledáme nějaký ten čas na čtení, ať už večer před spaním, nebo po cestě do školy v tramvaji.

Které knihy patří k vašim největším favoritům? 

Z knížek máme hodně favoritů, ale v poslední době nás asi nejvíce zaujala knížka Gone girl/Zmizelá. To byl skvělý, napínavý příběh, od kterého se skoro nedalo odtrhnout.

Která knižní postava je vám nejbližší ? 

Máme pocit, že se do knížky vždycky tolik začteme, že celý příběh prožíváme přímo s hlavním hrdinou. Ten nám většinou během několika stránek přiroste k srdci a nechceme, aby knížka skončila. 

Život kterého knižního hrdiny byste si rády na den vyzkoušely? 

Nad tím ani nemusíme moc přemýšlet. Mezi naše favority rozhodně patří Hermiona z Harryho Pottera a kdybychom mohly, tak bychom se bez váhání alespoň na den vypravily do Bradavic a naučily se pár zaklínadel.

Míváte podzimní náladu – zalézt si do tepla s hrnkem čaje, zapálit si svíčku a číst si ? Alespoň na chvíli ?

Přesně takhle by podle nás vypadal ideální den!

😉

Čtěte také  Dopřejte si knižní drinky v knihkavárně

Chcete získat podepsaný výtisk knihy Móda, krása a životní styl – A Cup of Style? Pak vězte, že třetí otázka zní: V jakém roce vznikl Martinus.cz? 

Odpovídejte do formuláře, který najdete (i s dalšími informacemi o soutěži) v události na Facebooku. Soutěžte s námi, držíme palce 😉