blog

LookBook #17: Čtení je sexy

8.11. 2015

Že je čtení sexy, to je známá věc. Žena zahloubaná do příběhu je vždy o něco krásnější, muž, rozkročený nad dilematem hlavního hrdiny jakbysmet.. Vyzkoušeli jsme, jak moc sluší několik knižních novinek. A takhle to dopadlo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with c1 preset

 

Processed with VSCOcam with c1 preset

Příběh hotelu, jímž procházely dějiny Evropy. Historie rozmařilé Belle épogue, která s příchodem války zemřela za hřmotu bomb. Pod střechou Ritzu se snoubila odvaha se zradou, jiskřily diamanty, bujely intriky. Přečtěte si, jaké velké příběhy se v tomto hotelu odehrály, jaké tam začaly. V nové knize od Metafory Hotel Ritz.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Pokud si potrpíte na kvalitní severskou detektivku, a inspirace antikou vás jedině potěší, pak je Zack tou vaší pravou detektivní láskou. Vypráví totiž o detektivovi, který se jako moderní Herkules snaží vyčistit stockholmské kriminální podsvětí. Přesto ale žádného andílka nečekejte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with c1 preset

Když byla America vybrána, aby soutěžila o korunu i srdce prince Maxona, nikdy se jí nesnilo, že by se právě ona mohla stát královnou. Série Selekce má nový přírůstek do knižní rodinky s názvem První a opět je ozdobena těmi nejkrásnějšími šaty. Opět jsou božské, podobně jako příběh!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with c1 preset

Další vypečená dávka destrukce (totiž pardon, tvoření…) od Keri Smithové, autorky Destrukčního deníku! Celý život vás učili, že čurbes je špatná věc: Hlavně mít vše pod kontrolou, při vybarvování nepřetahovat linky, ať je to perfektní, a za každou cenu se vyvarujte kaněk! Tahle knížka po vás chce pravý opak.

Praskající oheň v krbu, plíživé kroky křupající ve sněhu a doslova mrazivé tušení hrůzy. Ano, opět jsou tu tolik oblíbené Příšerné příběhy britského autora Chrise Priestleyho, kterého při návštěvě Prahy u příležitosti vydání českých překladů jeho knih město natolik nadchlo, že uvažuje umístit sem děj některého ze svých dalších děl.

Čtěte také  In & Out 2024: Jaký by měl být tento rok?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with f2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with c1 preset

Vivienne Westwoodová. Holka z chudé dělnické rodiny narozená do šedi severoanglického maloměsta. Zdá se, že nic jiného než nudná práce řadové učitelky ji nečeká. A přesto v téhle drobné blondýnce tikala časovaná bomba, která s parádním rachotem vybuchla. Přečtěte si příběh ženy, která dobyla svět módy a navždy se zapsala do dějin jako jedna z nejvlivnějších ikon historie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with c1 preset

A nakonec něco pro opravdové literární fajnšmekry. Nový Roblèsův román Ostrov v bodě Nemo v sobě s břitkou ironií mísí odkazy na všechny klasiky dobrodružné četby a zároveň je vášnivou oslavou síly literatury i radikální kritikou všech možných ideologií a anonymní, chapadlovitě se rozrůstající moci, která zasahuje až do našeho nejintimnějšího soukromí.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with c1 preset OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCOcam with c1 preset