blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

7.12. 2015

Nová kniha Larse Keplera už zná své datum českého vydání, tajemné Asylum chystá pokračování a do Prahy přijela následnice Agathy Christie. Mrkněte s námi na literární události uplynulého týdne!

kepler

1. Na podzim se můžeme těšit na novou knihu autorského dua Lars Kepler. Playground vyjde 1. října a na svůj wishlist si ho můžete zařadit už teď 🙂

2. Pamatujete na jednu z nejtemnějších knih roku 2014, Asylum? Právě se připravuje druhý díl, ponese název Sanctum a dočkáme se ho 10. února.

3. Prahu navštívila nástupkyně Agathy Christie, autorka detektivek Sophie Hannah. Šarmantní první dáma britské detektivky tu představila svou nejnovější knihu Pusinka a promluvila o úctě ke své předchůdkyni, Agathě Christie.

4. Ve středu byla v Praze na Vinohradech pokřtěna antologie Nejlepší české básně 2015. 22 básní bylo zařazeno do každoročně vydávaného výboru a sešlost to byla příjemná a velkolepá!

5. Australský spisovatel Graeme Simsion vydal v českém překladu druhý díl svého veleúspěšného románu Projekt manželka. Dvojka se jmenuje Projekt potomek a můžete si tipnout, o čem pokračování příběhu muže s aspergerovým syndromem asi tak bude 🙂

 

Čtěte také  Vyhraj wishlist od Martinusu