blog

LookBook #19: Na návštěvě u Martinusáků

6.12. 2015

Rozhodli jsme se, že vás pozveme k nám, do naší martinusácké dílny. Pojďte se s námi podívat, jako knižní novinky okupují naši kancelář, jakým jsme propadli a jaké jsme si u nás v Martinusu zamilovali.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Když se tři mladí lidé z Reykjavíku rozhodnou, že koupí dům v opuštěné obci v pustých západních fjordech, netuší, co všechno je tam čeká. Co bude odhaleno a co probuzeno… Krimi román Pamatuji si vás všechny od úspěšné Yrsy Sigurdardóttir je jednou z nejočekávanějších knih zimy. A konečně jsme se tohoto islandského kousku v českém překladu dočkali!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Druhý díl knihy Umění francouzské kuchyně je určen všem, kteří budou chtít za použití běžných surovin a v běžně vybavené kuchyni okusit nebo si nostalgicky připomenout jedinečné chutě a vůně Francie – oběd ve venkovské hospůdce v Provence či večer v noblesní pařížské restauraci.

Jo a mimochodem, plánujete dát svým blízkým pod stromeček knížku? Nezapomeňte mu k ní přiložit také dvě hodiny času na čtení! Pestré poukázky na darování času stále přikládáme ke každé objednávce 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A hele! Náš nejmenší a nejchlupatější Martinusák! Bankrot právě ukořistil nejnovější díl série PAX. V Mariefredu se ztrácejí peníze, věci i zvířecí mazlíčci a hlavním podezřelým je Alrik. Kdo jiný by mohl mít krádeže na svědomí než jeden z bratrů, kteří se sem před nedávnem přistěhovali do pěstounské rodiny?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eileen, dcera irských imigrantů, se v New Yorku 50. let snaží za každou cenu vymanit z prostředí poznamenaného chudobou a alkoholem. Šanci na splnění svého ambiciózního snu o bohatství a velkém domě na předměstí spatřuje ve slibném mladém vědci, za nějž se provdá. Kniha My nejsme my je opět jedním z těch silných románů s posláním, kterých se na knižním nebi objeví jen pár za rok…

Čtěte také  Tajemná komnata Alana Rickmana

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jak v době blogové vytvořit ze svého blogu fenomén, který se pro zástupy čtenářů stane čtvrteční drogou? Jak přetavit spontánní (rozuměj úplnou náhodou vzniklý) nápad v prestižní Magnesii Literu? A jak dosáhnout toho, že vám lidi za celý rok nenapíšou jediný negativní ohlas? Přečtěte si knihu Kafe a cigárko, dozvíte se vše, přijdete tak na kloub jednomu z nejpopulárnějších blogů u nás!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

On byl malířem století, ona byla láskou jeho života… Ma jolie, má krásko, nazýval jeden z nejslavnějších malířů nové doby dívku, která mu náhodou zkřížila cestu, aby už z jeho života nikdy neodešla. Madame Picasso je utajený příběh Evy Gouelové, nezapomenutelné ženy, jež získala srdce jednoho z největších malířů naší doby.