blog

Vánoční knihy aneb světýlka a sníh na stránkách knih

8.12. 2015

Dnes jsme si pro vás připravili tipy na knihy, ve kterých zažijete Vánoce. Vánoční příběhy, vánoční čas, v české i zahraniční literatuře. Prožijte tyto kouzelné svátky i na stránkách knih… 🙂

MAR26

Tři zasněžené romance ze Štědrého večera

Sněží, sněží, John Green a kolektiv

Sníh o Vánocích je hezká věc, ale čeho je moc, toho je příliš. Taková sněhová bouře umí zamíchat i těmi nejlepšími plány – a když k tomu ještě připočtete čtrnáct roztleskávaček, jedno miniprase a keramickou vesničku pro elfy, bylo by na rozpletení všech těch zmatků v městečku Gracetown skoro zapotřebí nějakého anděla! Tři vánoční příběhy o tom, že ne vždycky je to, oč stojíte, taky to pravé…

snezi

Vánoční dárek Petra Šabacha

A nakonec Vánoce, Petr Šabach

Tři nové příběhy zasadil Petr Šabach do města v americkém státě Massachusetts, které dobře zná, protože zde žije jeho syn a vnoučata. V atmosféře Halloweenu a Vánoc prožívá svá drobná dobrodružství dvojka sehraných kluků, vypravěč Damián a frajer Robinson, kteří stihnou pohřbít mravence i prožít první milostná vzplanutí.
Zkušený autor bestsellerů Hovno hoří a Občanský průkaz nám tak připomíná, že svěží vnímání světa nemusí být přímo závislé na věku člověka. Klukovský pohled je možné si uchovat.

sabach

Jemné vánoční střípky příběhů

Dárek z pravé lásky, kolektiv

Jestli máte rádi vánoční příběhy, vánoční filmy, vánoční pořady v televizi a speciální vánoční díly vašich oblíbených seriálů a především, jestli máte vánoční antologie, pak se do téhle knížky rozhodně zamilujete.

Dárek z lásky sepsalo dvanáct těch nejlepších autorů young adult knih a jejich redaktorkou se stala Stephanie Perkinsová, jejíž příběhy o Anně a dalších už dávno znáte. Takže se uvelebte někde, kde máte pohodlí, teď na vás čeká dvanáct důvodů, proč za dlouhých zimních večerů zůstat doma a zamilovat se nad stránky příběhů.

Čtěte také  PF 2024: Přečtěte si novoroční přání od knižních hrdinů

darek

Vánoční poetika v české literatuře

Vánoce mám rád, František Nepil

Všichni ti, kdo se už nemůžou dočkat předvánoční a vánoční nálady spojené s nejkrásnějšími svátky roku, jistě ocení tento výbor z textů Františka Nepila, který obsahuje vánoční fejetony známé z rozhlasových Dobrých jiter, vánoční pohádky z pohádkových knížek a další vánoční příběhy plné autorovy nezaměnitelné poetiky. Věděli jste, že správné vánoční cukroví musí být oštípané, ozívané a ohřímané? Co by měl Ježíšek vnuknout členům zákonodárných sborů? Jak se správně rozbaluje vánoční dárek, aby měl radost dárce i obdarovaný?
Nádhernými ilustracemi doprovodil Karel Franta.

nepil

125 vánočních receptů

Vánoce – kuchařka z edice Apetit

Kuchařka Vánoce z Edice Apetit nabízí přes 125 receptů. Vánoční kuchařka je jediná kniha, kterou od teď budete na Vánoce potřebovat. Recepty můžete připravovat od Adventu až po Štěpána. Pečte s námi cukroví, míchejte horké nápoje a likéry pro předvánoční čas, vyrábějte jedlé dárky nebo slavnostní menu pro Štědrý den a svátky vánoční.

160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 6 kapitol:
Advent
Cukroví
Jedlé dárky
Štědrý večer
Dezerty

kucharka

Pohádkové Vánoce

Vánoční večírek Pipi Dlouhé punčochy, Astrid Lindgrenová

Už jste to slyšeli? Pipi Dlouhá punčocha pořádá rozloučení s Vánocemi a všechny děti srdečně zve! A večírek se navíc koná venku na zahradě! Smrk je krásně nazdobený a hned vedle stojí domeček ze sněhu. Uvnitř už je spousta dětí, dortů a zábavy. Ale venku ještě někdo čeká… Nejlepší bude jít se tam honem podívat, protože všechno, co Pipi vymyslí, je chytré a báječné!

První vydání nově nalezeného textu Astrid Lindgrenové přináší nové a zaručeně chytré a zábavné vyprávění o tom, jak Pipi Dlouhá punčocha pořádá rozloučení s Vánocemi.

pipi