blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Povídky Karla Čapka vyšly v arabském překladu, Host vydal první díl nové fantasy série a prestižní literární cenu Costa Book Awards v kategorii prózy získala Kate Atkinson. Čerstvé knižní zprávy jsou tu!

kate

1. Petr Šabach, který v prosinci vydal útlé dílko s názvem A nakonec Vánoce získal ve čtvrtek cenu Karla Čapka. Udělil mu ji jako už tradičně PEN klub.

2. Britská autorka Kate Atkinson získala už podruhé v pořadí cenu Costa Book Awards a to za knihu Bůh v troskách. Česky vyjde v březnu u nakladatelství Argo.

3. Vychází dlouho očekávaná kniha britské publicistky a známé fenministky Caitlin Moran. Jak stvořit dívku je kniha prozaického útvaru, Moran totiž tentokrát upustila od své oblíbené formy novinových sloupků.

4. Povídky českého spisovatele Karla Čapka vyšly v arabském překladu u nakladatelství Al Mutawassit. Je tomu tak poprvé v historii, co v arabšitě dílo Čapka vychází.

5. V tomto týdnu vychází také první díl z chystané fantasy série pro mladé čtenáře. Ve světě se kniha Pod křídly dočkala velkého ohlasu, plánujete si ji také přečíst?

Čtěte také  Knihomolské info: HP seriál & Svět knihy