blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Česká republika bude po čtvrtstoletí hostem Lipského knižního veletrhu, chystá se citlivé pokračování Čapkova Povídání o pejskovi a kočičce, Emma Watson založila knižní klub… Co dalšího se událo v knižním světě?

emmawatson

1. Po téměř 25 letech bude Česká republika hostem Lipského knižního veletrhu. V roce 2019 se tak představí na jedné z nejvýznamnějších literárních akcí v Evropě.

2. V březnu vyjde pokračování knihy Josefa Čapka Povídání o pejskovi a kočičce. Autory jsou dva divadelníci a do příběhu přibude třetí postava – soused zajíc.

3. Autor zejména knih pro děti James Patterson věnoval celkem 10 tisíc liber na opravu dvou přírodními katastrofami poničených britských knihkupectví. Záslužný čin, tleskáme!

4. Herecká představitelka Hermiony Emma Watson si založila knižní klub na Twitteru. Nazvala ho Our Shared Shelf a probírat se svými fanoušky plánuje zejména feministickou literaturu.

5. V uplynulém týdnu bohužel zemřel i přední český literární vědec a pedagog Filozofické fakulty Univerzity Karlovy Vladimír Binar. Čest jeho památce.

Čtěte také  Den nepřečtených knih: Co by se stalo, kdybyste nedočetli jednu ze svých milovaných knih?