blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Do Prahy přijede islandská literární ikona, Rowling získala významné ocenění a do kin tento týden vtrhne Dánská dívka. Podívejte se s námi na novinky z knižního světa uplynulého týdne!

danska

1. Svou účast na květnovém Světu knihy potvrdila jedna z nejúspěšnější islandských spisovatelek Yrsa Sigurdardóttir. Čeští čtenáři už měli příležitost přečíst si řadu její knih, poslední detektivka říznutá duchařinou s názvem Pamatuji si vás všechny zatím slaví úspěch největší. Už jste ji četli?

2. Do kin tento týden vstupuje očekávaný film podle skutečných událostí Dánská dívka. K té příležitosti vychází také v knižní podobě. Jde o příběh, který se vám zaryje zatraceně hluboko pod kůži…

3. Ocenění prestižního PEN klubu si vysloužila britská spisovatelka J. K. Rowling. Porota jí ho udělila nejen za její knihy, ale i za boj proti roztroušené skleróze.

4. Významné výročí oslavila jedna z nejikoničtějších knih historie – Pýcha a předsudek. Oslavila své 203. narozeniny. Jane Austenovou by jistě potěšilo, že její knihu čteme dodnes 🙂

5. Aktuálně se jedná o další hrdince chystaného filmu Padesát odstínů temnoty. A jednou ze žhavých kandidátek je Kim Basinger. Hodila by se podle vás do tohoto typu filmu?

Čtěte také  Vetřelec: Rodinná idylka se nekoná