blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

22.02. 2016

Ne, uplynulý týden nepatřil v literatuře k těm nejveselejším. Přestože vyšla řada skvělých knih, dvě obrovské osobnosti nás opustily. Zemřel italský literát Umberto Eco a americká spisovatelky Harper Lee. Jejich knihy tu s námi zůstanou navždy.

paris

1. Nečekaně bohužel zemřel italský spisovatel, sémiolog a autor románu Jméno růže Umberto Eco. Bylo mu 84 let.

2. Opustila nás bohužel také americká spisovatelka a autorka kultovního románu Jako zabít ptáčka Harper Lee. V českém překladu se na květen chystá její druhá kniha Postav hlídku.

3. Po veleúspěchu knihy Jsou světla, která nevidíme, se už brzy dočkáme další autorovy knihy. Povídková sbírka Zeď vzpomínek vyjde posledního února.

4. Právě vyšel dlouho očekávaný román Bez šance. Tato kniha vzbudila v zahraničí obrovský zájem zejména pro své téma. Pojednává totiž o světě, ve kterém mohou být lidé po svých 13. narozeninách… rozpojeni. Také vás tolik zajímá, co se v takovém světě odehrává?

5. Při prohlížení chystaných knih jsme narazili na jednu, která svým názvem zní, jako by byla napsána přímo pro nás. Šťastní lidé čtou a pijou kávu zní prakticky jako naše motto 🙂 A nakladatelství Motto právě teď příběh jedné Pařížanky, která si založila kavárnu, vydává.

 

Čtěte také  Vyhraj wishlist od Martinusu