blog

LookBook #23: Čtení na netradičních místech

21.02. 2016

Taky máte pocit, že čtete kudy chodíte? Prostě tu knížku nemůžete pustit z ruky. Nám se to děje taky, samozřejmě. Když ale musíme sednout za volant, nebo jdeme do kina, na chvilku se s příběhem (i když neradi) rozloučíme. Nebo ne?

lookbook

Druhý díl Džínového deníku jistojistě budete tahat všude s sebou; možná se do něj začtete tolik, že úplně zapomenete, že jste tu silnici vlastně chtěli přejít. Zuzana Šulajová si pro svou hlavní hrdinku Paulu připravila spoustu zajímavých peripetií. Život sedmnáctileté holky je jedno velké dobrodružství, je plný prvních lásek a školních starostí, rodinných problémů a velkých změn… Pro všechny holky je tohle naprosto nepostradatelné čtení.

lookbook

Jak dobře si vzpomínáte na všechny bytosti z kouzelného světa Harryho Pottera? Trend omalovánek pro dospělé stále nepolevuje a nejnovějším hitem jsou mudlovské omalovánky. My, co nemáme takové štěstí a nevlastníme kouzelnickou hůlku („jenom“ pastelky) si s nimi můžeme ukrátit čekání na nejnovější příběh z kouzelnického světa od J. K. Rowlingové. Omalovánky jsou tak krásné, že se od nich prostě nedokážete odtrhnout… ani v autě.

lookbook

V lednu uplynulo dvacet let od smrti výjimečné osobnosti a bývalé první dámy Olgy Havlové. Útlá knížka od Mileny Bohatové Pekárkové se vryla všem do paměti nejen jako manželka Václava Havla, ale především jako silná a statečná žena, která se nebála vzdorovat svému osudu. Autorka na stránkách knihy mapuje její život, dočkáte se i několika rozhovorů a dobových fotografií. Inspirativní dílo, které si budete chtít číst skutečně úplně všude.

lookbook

Román od Jandy Nelson s názvem Dám ti slunce nedáme z ruky, ani když nám do knížky sněží. Příběh dvojčat Jude a Noaha je o prvních láskách, o rodinných vztazích, o tom, jak je těžké něco získat a jak často člověk něco ztrácí. Je to moudrá kniha, z jejíchž úryvků rádi citujeme. Fanoušci Johna Greena, Davida Levithana či Rainbow Rowellové z ní rozhodně nebudou zklamaní!

Čtěte také  PF 2024: Přečtěte si novoroční přání od knižních hrdinů

lookbook

Vítejte na Manhattanu v 19. století. Vstupte do obchůdku k Tiffanymu a nechte na sebe dýchnout jeho neopakovatelnou atmosféru. Lehký a přitom dramatický román přibližuje skandální událost, kdy se zjistilo, že Tiffanyho legendární lampy nejsou vůbec jeho dílem; měla je na svědomí mladá designérka Clara Wolcottová. Vše o tomto dlouho střeženém tajemství, o nadané designérce a slavném Tiffanym se dozvíte v Poledni u Tiffanyho od Echo Heronové. Vsadíme se s vámi, že tuhle knížku nepustíte z ruky, ani když si budete vybírat nový kousek do šatníku.

lookbook

Dánskou dívku vám jistě dlouze představovat nemusíme. David Ebershoff působivě zpracoval život malíře Einara Wegenera a jeho manželky Grety do čtivého, dramatického románu. Neobvykle silné pouto mezi manželi nedokáže roztrhnout ani Einarovo zjištění, že se cítí být zajatcem ve vlastním těle. Jak to ale vysvětlit světu ve dvacátých letech, kdy se podobní jako on zavírají do ústavu pro choromyslné? Dánská dívka nedávno přišla do kin a nyní vyšla s filmovou obálkou.

lookbook