blog

RECENZE: Rudá královna

18.02. 2016

Chudobou sužovaní Rudí jsou prostí občané žijící pod krutovládou Stříbrných, špičkových válečníků s božskými schopnostmi. Sedmnáctiletá Mare Barrowová patří mezi Rudé a bere to jako fakt, na kterém se nikdy nic nemůže změnit. Podaří se jí získat práci ve Stříbrném paláci, uprostřed těch, které z duše nenávidí. A rychle odhalí, že navzdory barvě své krve dostala do vínku také jednu vražednou schopnost. Takovou, která může ohrozit a svrhnout vládu Stříbrných. Ale se sílou je nebezpečné si zahrávat. Kdo může v tomto světě rozděleném krví vyhrát? Začtěte se do románu Rudá královna…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with c1 preset

Kniha vypráví o Mare Barrowové, která žije s matkou, otcem, svou sestrou Gisou a třemi bratry (Shade, Bree, Tramy), ti ale slouží v armádě. Žijí ve světě lidí s rudou krví – dělníků, vojáků v armádě a jsou zkrátka chudí, ale ve světě je ještě jeden druh lidí, a to se stříbrnou krví – král, královna a další. Ti jsou narozdíl od rudých bohatí. Taky u nich existuje armáda, do které jdou však pouze rudí a to od osmnácti let, pokud tedy nemají žádnou práci. Pokud práci mají, tak do armády nemusí. Mare se svým kamarádem Kilornem jsou rozhodnutí, že do armády nepůjdou, a tak se snaží najít způsob, kvůli kterému by tam nemuseli, chtějí utéct s pomocí Mariina starého přítele. Mohou utéct, ale má to jednu podmínku. Mare a Kilorn musí zaplatit 1000 korun za každého. Takové peníze Mare nikdy neměla. A jelikož je Mare zlodějka, tak jde jednoho večera k blízké hospodě, kde čeká na někoho, koho by mohla okrást. Ale plán se jí nevydaří a potkává někoho, kdo jí změní život, ale sama o tom zatím neví.

Víc už psát nebudu, protože bych vyzradila celý příběh, a to nechci.
Kniha se mi líbila tak moc, že bych si už teď chtěla přečíst pokračování, ale bohužel ještě není přeloženo. Kniha byla plná zvratů, a taková, jaká má být správná fantasy kniha.

Čtěte také  Trýzeň a touha: Dojemný příběh jednoho podivuhodného manželství, slzy i smích zaručeny!

Autor: Nicola Kremečková z blogu NicolaLoveBooks.blogspot.cz