blog

RECENZE: Stopařův průvodce Galaxií

10.03. 2016

Představujeme vítěznou recenzi druhého týdne soutěže Chceme vaše recenze! Přečtěte si Vítovo vtipné hodnocení Stopařova průvodce Galaxií 😉 Pokud chcete jako on a další čtyři autoři a autorky vítězných recenzí tohoto týdne získat poukaz na knihy, taky se zapojte! Všechny informace najdete na stránce soutěže.

stopar_kolaz

Pojďme si něco zkusit říci o Stopařově průvodci Galaxií. Nemyslím tu obsáhlou encyklopedii, ta se mi bohužel do rukou ještě nedostala. Je to skvělá kniha, jak „divným” humorem, který já můžu, ale také dialogy a písničkami jako: Už mi nenalejvejte tu Starou Janxovku. Možná by se toto dílo dalo nazvat „kuchařka”, jelikož si můžete namíchat Pangalktický megacloumák. Další v úvahu přichází název S ručníkem okolo Galaxie. Ovšem se obávám, že nejvystižnější název by mohl být Bacha na Vogony a jejich poezii. Ještě dnes se probouzím zpocený.

Teď, co dál?
Máme tu pěkný paradox, Artur proti něčemu bojuje, a ono se to zvrhne v trochu něco většího. Dále tu máme bílé myšky, a to jsme ani nic nepili, jelikož by do mě Pangalaktický megcloumák museli nacpat trychtýřem. Také docela kočku, která se Arturovi líbí. Podivného kámoše a opravdu šíleného galaktického prezidenta. Docela fajn sbírka pošuků, říkáte, že? Ještě tu někdo chybí. Robot, který je zatraceně depresivní. Teď už to zní fajn. A tato partička je hlavními hrdiny tohoto dílu.
Hodnotím 5 hvězdičkami, škoda, že jich nejde dát 42.

Autorem recenze je Vít Václavek.

stopar
Čtěte také  Velké léto: Jízdenka do horkého prázdninového dne