blog

LookBook #25: První jarní stránky

3.04. 2016

Jaro, konečně jaro! 🙂 Celou zimu jsme se nemohli dočkat, až s prvními jarními paprsky vyrazíme číst si ven. A nemohli jsme vás nevzít s sebou…:-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pak jsme si udělali výlet do Afriky. Keňa na počátku 20. století… Místo, kde domorodý svět černých bojovníků naráží na dekadentní aristokratickou společnost. Bílé dítě uprostřed černé Afriky.To je Beryl, kterou matka v dětství opustila a zanechala ji s otcem na koňské farmě. Jeho nekonvenční výchova učinila z Beryl odvážnou, nekonvenční mladou ženu. Jenže i to nejdivočejší dítě musí dospět, a tak i jí život ukáže svou horší tvář. Krach farmy, jeden katastrofální vztah za druhým… Létala jsem za sluncem, román McLain je fenomenálním literárním zážitkem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Udělali jsme si také drobnou odbočku k non-fiction. Být všímavý se zdá velmi jednoduché, a přesto to mnoho lidí nedokáže. Vyžaduje to vaše odhodlání, úsilí a praxi. Deník všímavosti je praktickou příručkou pro všechny, kdo touží žít tady a teď. Naplno. Uvědoměle. Znamená, že si v každém okamžiku uvědomujete, co se odehrává uvnitř i kolem vás. Jak se cítíte. Kde v těle máte napětí. Na co myslíte. Že je vám teplo nebo zima, chodidly se dotýkáte měkké trávy, máte hlad, v dálce houká vlak, ve větvích nad vámi štěbetá pták a spolucestující v metru má vzrušený tón hlasu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Román Tymiánové dopisy má sice krásnou, až jarně laděnou obálku, jeho obsah je však o něco závažnější, niternější. Když Katerine zemře babička, zanechá jí po sobě záhadnou krabičku na koření, která obsahuje arménsky psané dopisy a deník. Katerine se vydává na cestu, která ji zavede daleko od domova a hluboko do minulosti. Na Kypru, kam se odjíždí schovat před bolestí ze ztráty milované osoby, se setkává s Arou, mladým Arménem, jenž se jí stane průvodcem nejen po babiččině minulosti, ale i po současné kyperské arménské komunitě.

Čtěte také  Vyhraj wishlist od Martinusu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skleněná těla od autorů bestselleru Vraní dívka přinášejí další temný severský thriller, jenž opět zamíří do nejhlubších koutů lidské duše a odkryje její odvrácenou tvář.
Švédsko zaplavila vlna sebevražd. Umírají mladí lidé, ze světa scházejí těmi nejděsivějšími způsoby. U všech se našly staré kazety s hudbou z osmdesátých let. Stockholmský detektiv Jens Hurtig zjistí, že všechny patřily jediné ženě. Nedlouho poté začne někdo brutálně zabíjet vlivné osobnosti. Souvislost obou případů je hrozivější, než si kdo vůbec dokáže představit…