blog

Robert Fulghum přijíždí do “Czechie”!

Už podeváté se autor, který píše jedny z nejmoudřejších knih současnosti, podívá do České republiky. Přijede sem představit novou knihu a besedovat se svými českými fanoušky.

S Robertem Fulghumem jsem se seznámila prostřednictvím dnes už v podstatě klasiky jménem Vše, co opravdu potřebuji znát, jsem se naučil v mateřské školce. Pak už jsem hltala jednu jeho knihu za druhou – Už hořela, když jsem si do ní lehal, Třetí přání, Věčná dobrodružství kapitána školky, Slova, která jsem si přál napsat sám. Kamarádka, co mi věnovala Opravdovou lásku, se stala mou nejoblíbenější kamarádkou ze všech. Klukovi, co mi dal Drž mě pevně, miluj mě zlehka, jsem pak už taky nedokázala odolat.

Do Fulghumových knih se zamilujete velmi snadno. Jsou nesmírně moudré, vtipné a plné bystrých postřehů. Jsem moc ráda, že mu u nás právě vyšel nový román s názvem Poprask v sýrové uličce. V anotaci příběhu mají čtenáři slíbeno, že je to další Fulghum tak, jak ho známe a máme rádi, plný laskavého humoru a životního optimismu. Navíc se prý v téhle knize dozvíte něco o strakách, historii Santa Fe, keramice a tělesných pochodech. Kdo by odolal?

V rámci českého vydání knihy přijíždí Robert Fulghum do České republiky a bude tu mít velmi pestrý program. A vy budete mít spoustu příležitostí se s ním vidět, nechat si podepsat knihu a třeba si i popovídat. V rámci projektu LiStOVáNí bude číst ze svých knih v celé řadě českých měst – konkrétně v Prostějově, Olomouci, Králíkách, Letohradu, Šumperku, Opavě, Novém Jičíně, Třinci, Jevíčku, Moravské Třebové, Svitavách, Poličce, Třebíči, Valašském Meziříčí, Rožnově pod Radhoštěm a ve Znojmě. Máte tak spoustu příležitostí slavného amerického spisovatele vidět a poslechnout si ho na autorském čtení. A to ještě není všechno! 30. června můžete přijít na (A)void Floating Gallery na pražské Náplavce, kde se Fulghumovo autorské čtení Poprasku v sýrové uličce bude střídat s půvabnými šansony. No a konečně ti z vás, kteří se chystají na letošní Colours of Ostrava, si nesmí nechat ujít mezinárodní diskuzní fórum Meltingpot, protože i tam bude spisovatel vystupovat.

Čtěte také  Česká vlna: Přijďte na parádní knihomolskou akci od Hostu

Letos je tedy pro všechny příznivce Roberta Fulghuma celá řada příležitostí potkat osobně svého oblíbeného autora, a to nejen v Praze nebo v Brně, ale ve spoustě dalších měst “Czechie”, jak Fulghum naší zemi láskyplně říká. Tak co, kam se za ním vypravíte? 🙂