blog

LookBook #33: Letní čtení v kavárně

24.07. 2016

Pohoda, klídek, žádný stres… V útulných kavárnách s klidnými zahrádkami si všichni uklidňujeme nervy, labužnicky vychutnáváme kávu nebo klidně jen studenou limonádu a schováváme se tam před celým světem. S jakými knihami bychom se schovávali my?

Úspěšný bestseller od Jojo Moyesové se dočkal po třech letech od svého vydání filmové adaptace a vychází znovu, tentokrát jako paperback. Ideální volba do kabelky pro všechny dámy, které se chtějí dojmout nad netradičním romantickým příběhem bývalé servírky a nemocného kvadruplegika. Doporučujeme ke džbánku limonády také papírové kapesníčky, nás kniha dojala všechny.

Její dokonalý život je dokonalá lež. Spisovatelka Jessica Knoll nám ve svém psychologickém románu Nejšťastnější dívka na světě představuje Ani, která se po drásavé životní události rozhodla, že vše v jejím životě bude už navždy perfektní. Jak daleko je ochotná kvůli tomu zajít?

Tohle není úplně novinka, ale do Neměnnosti leopardích skvrn jsme tak trochu zamilovaní a chceme vám ji připomenout. Kristopher Jansma napsal výjimečný příběh, v němž se prolínají jednotlivé vypravěčské linky. Autor si se čtenářem neustále pohrává jako kočka s myší. Rozhodně vám neuškodí, pokud si tento román přečtete podruhé nebo potřetí, protože v něm pokaždé najdete něco nového – a pro čtenáře, kteří by se sami chtěli stát pisálky, je to skvělá zkušenost naučit se na tomto příběhu, jak vodit své budoucí čtenáře za nos.

Islámský stát “for Dummies”. Základní literatura pro všechny, kteří chtějí vědět kdo, kdy, kde, proč a jak. Vzestup Islámského státu je průvodce, který balancuje na hranici mezi žurnalistikou a beletrií. Nikdy není na škodu – dokonce ani v pohodové atmosféře nějaké kavárničky – se trochu dovzdělat, zvláště o tomto tématu v této době.

Čtěte také  Kateřina Čermák Brabcová: Mám štěstí, že mám tak kreativní práci

Kniha Dr@hý příteli se tváří jako romantická oddychovka, ale je to po psychologické i dějové stránce velmi propracovaný epistolární román v e-mailech. Na druhou stranu v sobě má půvabný francouzský šmrnc a přečtete jej jedním dechem, takže si ho směle můžete zařadit mezi své letní čtení.

Pokračování britského bestselleru Girl Online od populární youtuberky Zoe Sugg alias Zoelly na sebe nenechalo dlouho čekat. Penny se v nové knize vydává se svým klukem Noahem na evropské koncertní turné a zažívá rozčarování z toho, že původně dokonalý vztah není až tak perfektní, jak si představovala. Jak to bude dál s Girl Online na turné?