blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

21.08. 2016

Vyjde další dílo oblíbené české autorky Biancy Bellové, Moderní fotr pokračuje v psaní a k sérii Šepotání se chystá povídková sbírka. Ano, i tentokrát se toho v knižním světě událo hodně, pojďme se na to společně podívat!

jason

Ti, kteří si libují v lehce experimentální, kvalitní a nevšední české literatuře jistě zajásají nad zprávou, že na podzim vyjde další kniha, jejíž autorkou je Bianca Bellová. Román ponese název Jezero a pokud máte chuť na opravdu dobrou a kvalitní prózu, přečtěte si určitě i autorčinu předchozí knihu Celý den se nic nestane, moc doporučujeme!

V českém překladu už se chystá třetí a závěrečný román trilogie Babičky/ Podzimní háj, z pera finské autorky Minny Lindgren. Den zkázy vyjde v říjnu a i tentokrát půjde o mísení humoru a reflexe sociálního systému ve Finsku.

Po dvou dílech čtenářsky úspěšného Deníčku moderního fotra se Dominik Landsman chystá pokračovat v psaní. V říjnu vyjde Deníček moderního páru a podle jeho slov “otřepaná klišé o dětech nahradí otřepaná klišé o vztazích”. My tomu rozumíme tak, že to opět bude jedna velká odlehčená legrace, opepřená pořádnou dávkou sarkasmu a cynického humoru. Těšíme se!

Poslední dobou je na poli Young Adult žánru v kurzu navazovat na série dodatečnou sbírkou povídek. Do Divergentních povídkách a Šťastně až na věky, povídkách k sérii Selekce, vyjde soubor příběhů navazujících na sérii Šepotání. Bude se jmenovat Běsnění a vyjde na konci října!

Jason Segel se pustil do dalšího psaní! Vyjde pokračování Nočních můr, Spánkový elixír vyjde na konci září a opět bude směřován zejména na mladší čtenáře 🙂

 

 

Čtěte také  Udělejme společně z černého pátku světlý