blog

LookBook #38: Podzimní nezbytnosti

16.10. 2016

Podzim je pro každého knihomola a knihomolku výjimečným obdobím. Je to období pletených svetrů, hektolitrů čaje a kávy, období, ve kterém se doslova zazimujete s knihou do nějakých útulných prostor. Stále se prodlužující večery koneckonců přímo vyzývají k tomu, abyste je trávili s knížkou.

Říjen je můj nejoblíbenější měsíc vůbec. Listí je nejbarevnější a nejkřupavější, na procházkách můžu sbírat kaštany a občas ještě vykoukne nějaký ten teplý sluneční paprsek. Kradu z babiččiny skříně její huňaté svetry a mým nejmilejším nápojem je kořeněné chai latte, které voní stejně jako ty aromatické svíčky, co si vždycky večer zapálím ke čtení. A jaké knihy mi teď k tomu podzimnímu období krásně ladí? Tak třeba česká sbírka povídek Praha Noir, lehce depresivní a tajuplná, která mi ukázala Prahu z úplně nového pohledu. Stejně tajemná mi připadá i nová detektivka Ruka/Wallanderův svět s komisařem Kurtem Wallanderem v hlavní roli.

Jakmile se ovšem objeví poslední zbytky babího léta, vybírám si veselejší knihy – kupříkladu rozkošnou Lásku podle návodu, román, který ukazuje, jak můžete dopadnout, když se budete řídit radami zastaralých příruček. Tou nejnovější příručkou pro můj milostný život je každopádně Bez jablka, ty nejvtipnější a nejzábavnější blogové fejetony, co jsem kdy četla. Čtivé a působivé jsou Osudy a běsy, které hrají na vážnější notu. Tenhle kousek vám rozhodně přijde vhod, pokud hledáte zajímavý psychologický román. Nechybí ani jedna výtvarně velmi zdařilá kniha; The Tap Tap Řiditel autobusu mapuje vývoj kapely složené ze studentů Jedličkova ústavu a je to krásné a vtipné dílo, z Almanachu černého humoru jsem byla vážně nadšená. No a pokud vás nenalákal The Tap Tap ani žádný z mých beletristických tipů, možná se vám zalíbí alespoň nový Fitness diář, ve kterém si můžete listovat už teď na podzim a plánovat, jak uděláte svůj rok 2017 tím nejzdravějším rokem vůbec 🙂 Dejte nám vědět, která z knih vás zaujala nejvíce!

Čtěte také  Reese's Book Club: Studnice skvělých knižních tipů