blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Vyšla kniha Dominika Feriho, se kterým jsme natočili video, tento týden spatří světlo světa očekávaná novinka Marka Šindelky a vyšla i nová kniha Haruki Murakamiho. Pojďte se s námi podívat na nejnovější události z knižního světa 🙂

Haruki Murakami

Dominik Feri vydal svou první knihu Tak jsme lajkovali. Jde o soubor rozhovorů s výraznými osobnostmi sociálních sítí, proložené autorovými krátkými glosami nejen společenské a politické situace. O knize jsme společně natočili video, kde vám ji Dominik sám představí, mrknout se na něj můžete TADY.

Ve čtvrtek 8. prosince vychází nová a dlouho očekávaná kniha Marka Šindelky Únava materiálu. Autor má na kontě za básnickou sbírku Strychnin Cenu Jiřího Ortena, velkého uznání se mu dostalo zejména za text Mapa Anny.

Japonský prozaik Haruki Murakami vydal sbírku autobiografických esejů, které nyní vyšly v německém překladu. Nesou název Spisovatel jako povolání a vydalo je nakladatelství Dumont.

Z videí pro vás máme ještě jednu novinku – o své knížce Rubikova kostka nám na kameru povídal její autor Vratislav Maňák. Nechte se inspirovat, na video se podíváte TADY. Jde o retro-román z prostředí Plzně, ve kterém hraje zásadní roli pamět a v retrospektivách se vrací až do 50. let, doporučujeme!

Patříte-li k fanouškům série Selekce z pera Kiery Cass, těšte se na začátek roku 2017. Vyjde totiž další kniha, ponese název Siréna. Těšíte se? 🙂

 

 

 

Čtěte také  5 zajímavostí, které jste o Kafkovi možná nevěděli