blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

V českém překladu vyjde nejnovější kniha Haruki Murakamiho, pokračování vyprávění chystá Karl Ove Knausgaard a na podzim nás čeká další kniha autorky Dívky ve vlaku. Druhé ledové Knižní zprávy jsou tu!

Karl Ove Knausgard in Helsinki, Finlnad - 29 Sep 2011

Japonskému spisovateli Haruki Murakamimu vyšla na počátku zimy v zahraničí kniha, kterou tvoří eseje na téma psaní románů. Ponese název Spisovatel jako povolání. A letos se jí dočkáme v českém překladu, vydá ji nakladatelství Odeon.

Jedním z nejvýraznějších románů podzimu se stala kniha Můj boj 1: Smrt v rodině od norského autora Karla Oveho Knausgaarda. Brzy, a tím myslíme už 1. února, vyjde Můj boj 2: Zamilovaný muž. Autor se v knize probírá vzpomínkami na dobu, kdy opustil manželku i rodné Norskoa zamířil do Stockholmu.

Od našich milých kolegů z nakladatelství Odeon se k nám doneslo, že v roce 2017 vyjde nový román laureátky Magnesie Litery Anny Bolavé. Podrobnosti pro vás zjišťujeme a jakmile se jich dopátráme, dozvíte se je jako první 🙂 Máte už její první román Do tmy přečtený?

Podzim letošního roku přinese velkou věc pro milovníky thrillerů. Vyjde totiž další knihy Pauly Hawkins, autorky Dívky ve vlaku. Kniha je zatím dostupná v angličtině, pokud už se nemůžete dočkat 🙂 Jmenuje se Into the Water.

A abychom přidali ještě něco pro milovníky a milovnice české literatury, už v březnu se můžete těšit na třetí román Aleny Mornštajnové Hana. Autorka se opět zaměřila na historii a děj knihy zasadila do roku 1954.

 

 

Čtěte také  Otvíráme první Martinus v Brně!