blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Česky vyjde scénář k filmu Fantastická zvířata a kde je najít, vyjde druhé pokračování Dívky v ledu a na letošní rok se chystá vydání rovnou dvou knih Fredrika Backmana. Pojďte se s námi podívat, co se v knižním světě chystá nového.

mlok

V březnu vyjde původní scénář k filmu Fantastická zvířata a kde je najít, jehož autorkou je J. K. Rowling. Jde o knihu inspirovanou učebnicí z Bradavic od Mloka Scamandera. Na knížku se můžete těšit 13. března, pokud nechcete, aby vám kniha unikla, klikněte sem, pohlídáme vám ji! 🙂

Před koncem roku vtrhla na knižní trh Dívka v ledu, thriller, jehož autorem je britský spisovatel Robert Bryndza. Ohlasy na knihy byly nadšené a tak se nakladatelství Grada rozhodlo velmi brzy vydat druhý díl. Na Noční lov se můžete těšit už 1. března!

Četli jste Muže jménem Ove či Backmanovu druhou knihu Babička pozdravuje a omlouvá se? Autor, jehož příběhy jsou nesmírně citlivé, vydá v českém překladu letos rovnou dvě knihy. Nakladatelství Host, které se o jeho knihy u nás stará oznámilo, že do redakce už jim originální výtisky dorazily a pouštějí se tedy do práce. Máme se zřejmě na co těšit! Medvědín, nejnovější autorova kniha vyjde před Vánoci a Co by můj syn měl vědět o světě vyjde v srpnu.

Nakladatelství Paseka nám v minulém roce ukázalo, že na komiksy jsou oni frajeři. A už za malou chvíli přijdou s prvním kouskem roku 2017. Slaďák bude opět božím komiksem o vztahu dvou lidí, od počátečního smskování po společné bydlení. O malých vztahových intimnostech i obyčejnostech. Pokud vám nějak záhadně připadá malinko povědomí, možná to bude tím, že autorčiným partnerem je Luke Pearson, autor Hildy. A právě tyto dva světy by se v komiksu měly lehce prolínat. Těšíme se maximálně!

Čtěte také  Česká vlna: Přijďte na parádní knihomolskou akci od Hostu

A u komiksu ještě zůstaneme. Na konci února vyjde komiksová kniha Kiki z Montparnassu, příběh o skutečné osobnosti. Kiki se na bohémském Montparnassu dvacátých let podařilo vymanit z bídy a stát se jednou z nejcharismatičtějších postav meziválečné avantgardy. Autorem díla je Jose-Luis Bocquet a knihu vydá nakladatelství Argo.