blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Radka Třeštíková prozradila podrobnosti o své chystané knize, vyjde pokračování komiksu Dospělost je mýtus a chystá se i opus magnum Sylvie Plathové. Vzhůru na knižní novinky posledních dnů!

sylvia

Česká spisovatelka a autorka jedné z nejprodávanějších knih loňského roku Radka Třeštíková chystá nový román. Po Bábovkách by se prý mělo jednat o knihu, která koketuje se žánrem thrilleru. “Je to příběh o několika láskách s jednou detektivní zápletkou. Michaela je v bezvědomí následkem střelného poranění hlavy, kdo jí chtěl ublížit a proč, když ji všichni měli rádi? A co se stane, až se Míša vzbudí a ze svého života si bude pamatovat jenom něco?”, prozradila o knížce na svém facebookovém profilu. Chtěla tak především vyvrátit šeptandu mezi čtenáři, že pracuje na dalších Bábovkách. Na Radčinu knihu se můžete těšit už brzy, pravděpodobně vyjde v květnu.

Zamilovali jste si rozpustilý komiks Dospělost je mýtus? Stripy, ve kterých se většina z nás našla, budou mít v češtině pokračování. Nakladatelství CooBoo totiž nadšeně oznámilo, že se jim podařilo získat práva na druhý díl. Ten se v originále jmenuje Big Mushy Happy Lump a na Goodreads se těší skvělému hodnocení, takže to vypadá, že se máme opět na co těšit!

Určitě se pamatujete na knihu Jackaby od amerického autora Williama Rittera. Jackaby je příběhem detektiva, který se zaobírá paranormálními jevy. Tak trochu v něm můžete spatřit vliv Doctora Who či Sherlocka Holmese. Druhé pokračování ponese název Případ ukradeného zubu, opět nás přenese do Nové Anglie roku 1892 a v polovině února ho vydá nakladatelství Host. Těšíte se? 🙂

Abychom neopomněli poezii, posledního února vyjde u nakladatelství Argo druhá básnická sbírka Sylvie Plathové Ariel. V originálu vyšla v roce 1985, dva roky po Sylviině smrti a text patří k nejzásadnějším básnickým dílům anglo-americké literatury 20. století. Plathová bojovala celý život s depresemi a úzkostmi, po rozpadu manželství si vzala život, o vydání básnické sbírky se postaral její manžel Ted Hughes.

Čtěte také  Tíživé ticho: Trochu jiná detektivka od Roberta Bryndzy

A to nejlepší na konec – slavíme 5. narozeniny! A jelikož budeme oslavovat celý týden, přichystali jsme pro vás slevy a soutěže. Abyste o všem věděli, přidejte se do facebookové události TADY a nic vám neunikne!