blog

LookBook #43: Utíkáme před zimou do knižních příběhů

8.01. 2017

Kam se před zimou schováváte vy? My se ukrýváme v útulných kavárnách, kocháme se padajícími vločkami za oknem a pořád se ještě nemůžeme rozloučit s knihami, které byly našimi favority v uplynulém roce. Pojďte si s námi připomenout pár skvělých kousků z roku 2016! 😉

České romány byly v loňském roce skutečně ve formě, co říkáte? Moc se nám zamlouvaly kupříkladu Sítě Petry Dvořákové, ve kterých tři ženy bojují s nízkým sebevědomím. Smutní a dojatí jsme byli z lyrického příběhu o postarším osamělém muži, který si z útulku vezme zdivočelého psa a vychová z něj svého nejlepšího přítele – a vsadíme se, že vás irský román Jasno lepo podstín zhyna také nadchne. Do Maďarska jsme se vydali prostřednictvím knihy Nemajetní, v níž autor popisuje jednu chudou vesničku, její zvyky, problémy, obyvatele a tradice dětskýma očima. Je to nezvykle temný a krutý příběh, velmi zdařile napsaný.

Stále ještě jsme nadšení z umu spisovatelky Eleny Ferrante a z příběhu Geniální přítelkyně, který vypráví o všech zákrutech ženského přátelství a nesmírně autenticky líčí Itálii padesátých let minulého století. Jedním z důvodů, proč se těšíme na nový rok, je ten, že by během jeho první poloviny měly vyjít další díly z téhle báječné série. A za všechny úžasné komiksy jsme se znovu pustili do výborného Johnnyho Cashe, knihy, která vás donutí poslouchat všechny jeho písničky pořád dokolečka a ačkoliv je černobílá, vězte, že příběh ukazuje hudební legendu ve všech odstínech.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset

 

Čtěte také  Zuzana Dostálová: Psát text je podobné jako interpretovat melodii