blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Vychází druhá kniha z detektivní série Roberta Bryndzy, na knižní trh se pomalu dere nová kniha Joa Nesboho a pokračuje i fenomén “jůtuberských knih”. Podívejte se s námi, co nového se v knižním světě právě děje.

Jo Nesbo

Dívka v ledu, detektivní kniha britského spisovatele Roberta Bryndzy už není jedinou knihou ze série na našem knižním trhu. Právě k ní přibyl druhý díl, který nese název Noční lov a i tentokrát tu v hlavní roli vystupuje detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Zahraniční ohlasy slibují skvělý příběh zejména pro ty, kdo si libují v napětí.

Tak a je to tady. Jedenáctá kniha ze série s Harrym Holem s názvem Žízeň už zná přesné datum vydání, zná podobu své obálky. A jelikož toto, přátelé, bude jedna z top knih roku 2017, doporučujeme rezervovat si svůj výtisk předem. Stačí si kliknout TADY, kde si zároveň můžete přečíst kompletní anotaci chystaného krimi románu, který se bude odehrávat tradičně v Oslo.

Ehm, dovolte nám upozornit na jednu libůstku. Zaujala nás nejen proto, že se mezi námi v Martinusu nachází několik vášnivých běžců. Chystá se totiž vyjít kniha, která je vtipným komiksem o běhání, přežírání a vítězství. Jmenuje se Všechny důvody světa, proč běhám a je o běhání, o koblihách, o Nutelle… Zdá se, že to bude pecka 🙂

Série Já, Jůtuber má nejrůznější ohlasy a kritiky, nicméně faktem zůstává, že čtvrtý díl spatří světlo světa začátkem dubna. Objeví se v něm pětice video tvůrců, kteří jako tradičně přispějí svými tipy a zkušenostmi s natáčením. O koho tentokrát půjde, se můžete podívat TADY.

Pod taktovkou trendu retellingů vyšla v minulém roce v českém překladu řada knih, především Young Adult a New Adult žánru, které převypravují klasické pohádky. Jednou z nejvýraznějších byla kniha Pomsta a rozbřesk, moderní variace na Pohádky tisíce a jedné noci. Těšit se v tomto roce můžete na pokračování ve stejné příběhové linii s názvem Růže a dýka.

Čtěte také  Den nepřečtených knih: Co by se stalo, kdybyste nedočetli jednu ze svých milovaných knih?