blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

V originále vyšel nový román Haruki Murakamiho, v českém překladu už za pár dní vyjde Vegetariánka, kniha, jež získala Man Booker Prize za rok 2016 a chystá se vydání další knihy Anny Bolavé. Jsme tu s čerstvými knižními zprávami.

Haruki Murakami vydal v Japonsku nový román. Je rozdělen na dva díly, dohromady má dva tisíce stran, v překladu zní jeho název “Zabít komtura” a vypráví příběh šestatřicetiletého malíře portrétů, kterého opustí žena a on se odstěhuje na samotu daleko od Tokia, do hor.

Román jihokorejské autorky Han Kang získal Man Booker Prize za rok 2016 a už za pár dní vychází v českém překladu, tady se na knihu můžete podívat blíže, pro nás je to jedna z nejočekávanějších knih letošního roku 🙂

Po knize Do tmy vyjde letos v květnu české autorce Anně Bolavé dílo Ke dnu. O knize zatím podrobnější informace zjišťujeme a rozhodně se s vámi o ně podělíme.

Vyšel druhý díl ságy od Karla Oveho Knausgaarda, tentokrát s názvem Můj boj 2: Zamilovaný muž. Karl Ove Knausgard se vrací ve vzpomínkách do doby, kdy ze dne na den opustil manželku i rodné Norsko, zamířil do Stockholmu a spřátelil se s jiným exulantem, intelektuálem a boxerem Geirem. A potkal Lindu, do níž se bláznivě a hluboce zamiloval, usadil se, stal se otcem. Opět jde o extrémně čtivou a poutavou záležitost.

Francouzská blogerka a spisovatelka Agnes Martin-Lugand, o které jste jistě slyšeli ve spojitosti s jejími česky vydanými knihami Šťastní lidé čtou a pijou kávu a Šťastní lidé mají snadný život, chystá další knihu. Vyjde koncem dubna opět u nakladatelství Motto, ponese název Lituji, čekají mě…  a bude vyprávět příběh ambiciózní Yael, která žije jen svou prací a nemá čas ani na přátele, dokud nepotká osudového kamaráda.

Čtěte také  Karneval zvířat: Český filharmonický orchestr tak, jak ho neznáme