blog

LookBook #46: V pražských ulicích

19.02. 2017

Venku se nám oteplilo, tudíž už nám zase mohou knihy pózovat venku. Mrkněte, co se v posledních týdnech urodilo na českém knižním trhu a vyberte si tu pravou srdcovku pro vás 😉 Jdeme na to!

Začněme hned s něčím pořádně napínavým. Nová severská detektivka od Christoffera Carlssona odhaluje nový případ Lea Junkera. Zavražděný sociolog, šestiletý svědek, násilnické gangy… kdo je na příběh zvědavý? A podobné napětí skýtá i detektivka s názvem Až mi zítra budeš chybět, v níž se bývalý policejní důstojník s komplikovanou minulostí vydává pátrat po chlapci do drsné severské přírody. U obou těchto knih budete zadržovat dech napětím a varujeme před návykovostí, jakmile se do nich začtete, na nic jiného vám nejspíš nezbude čas.

Komiks Slaďák sice taky odkládat nebudete, ale smlsnete si na něm za chviličku. Ale budete se k němu vracet pokaždé, když vám svět nebude připadat zrovna přátelský. Obrázkové vyprávění od Philippy Rice o takovém jednom docela obyčejném vztahu je jedním z nejroztomilejších komiksů, jaký jsme kdy viděli. Odlehčený příběh nabízí i román Skryto v Paříži, v němž se tři ženy rozhodnou utéct ze svých životů a znovu nalézt samy sebe v samotném srdci Francie. No a pro ty, co pomalu opouštějí od svých novoročních předsevzetí tu máme dvě motivační novinky, které vás možná přimějí neslevit ze svých plánů a cílů na letošní rok: Time management od Davida Grubera vám pomůže s lepším uspořádáním vašeho života a třeba právě díky téhle knize už nikdy nebudete chodit pozdě; Zázračné ráno bude skvělým pomocníkem, pokud chcete pozitivně nastartovat svůj den ještě před snídani a využít veškerý svůj čas na maximum.

Dejte nám vědět, která z knih z nového LookBooku vás zaujala nejvíc a jestli už jste taky s nějakou knihou s prvním závanem teplejšího počasí vyrazili do ulic! 🙂

Čtěte také  5 zajímavostí, které jste o Kafkovi možná nevěděli