blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

V dubnu vyjdou povídky ze světa Sirotčince slečny Peregrinové, chystá se třetí kuchařská kniha Elly Woodward a do kin konečně vtrhla filmová Kráska a zvíře, provázená novým vydáním knihy s filmovou obálkou. Jsou tu aktuální knižní zprávy.

kraska_a_zvire

V druhé polovině dubna vyjde v českém překladu kniha, která představí povídky ze světa Sirotčince slečny Peregrinové. Vrátí se v čase a ukáže čtenáři, kde se vlastně podivné děti vzaly. Ransom Riggs zaznamenal s touto knihou ve světě úspěch, u nás ji vydá stejně jako jeho předchozí knihy nakladatelství Jota. Anotaci si můžete podrobně pročíst TADY.

Ve čtvrtek vtrhl do kin dlouho očekávaný film Kráska a zvíře. Společně s filmovou adaptací původní pohádky vyšla znovu i kniha, tentokrát s filmovou obálkou, kterou nezdobí nikdo jiný, než krásná Emma Watson. Mrkněte 🙂

Ella Woodward je známá foodblogerka, jíž v češtině vyšly už dvě zdravé veganské kuchařky. Nyní přichází s knihou třetí – Lahodně s Ellou a přáteli. Tentokrát se autorka zaměřila na recepty k příležitosti oslav, sešlostí, pikniků, svateb a večírků. Základem stále zůstává, že každé jídlo je zároveň chutné i zdravé.

V uplynulém týdnu britské nakladatelství Bloomsbury zveřejnilo obálku třetího dílu Harryho Pottera, ilustrovaného Jimem Kayem. Vězeň z Azkabanu vyjde v češtině na podzim. A zmíněná obálka vypadá takto, co na ni říkáte?

vězeň_z_azkabanu

Šušká se, že přední autorka romantické literatury Jojo Moyes pracuje na další knize. Vyjít by měla v roce 2018 a půjde o navázání na příběhovou linii románů Než jsem tě poznala a Život po tobě.

 

 

Čtěte také  Máte pocit, že povídkové knížky jsou nuda? Přečtěte si 13! a změníte názor