blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Už víme podrobnosti o chystané knize Pauly Hawkins, Sáře Saudkové vyjde nový kousek a venku je i další román Anny Bolavé. Pojďte se s námi podívat na nejnovější zprávy ze světa knih.

hawkins

Už 9. června vyjde nový román autorce Dívky ve vlaku Paule Hawkins. Do vody bude opět žánrovým zaměřením thriller. Autorčina předchozí kniha zaznamenala fenomenální úspěch a překonala všechny rekordy v rychlosti prodeje (doposud se ho po celém světě prodalo přes 18 milionů výtisků), 79 týdnů se držel na prestižním žebříčků bestsellerů New York Times. Anotaci chystané novinky si můžete přečíst TADY.

Sára Saudková, která má na kontě několik knih pro děti i dospělé, se tentokrát pustila do vod erotického psaní. Zpocená záda vypráví příběh čtyřicetiletého Davida, který pokorně roztáčí coby právník specializující se na obchodní právo kola kapitalismu a doma ve všem podléhá své rozkazovačné ženě, až do osudné noci, která mu změní život. Na Zpocená záda se blíže můžete juknout TADY.

Právě teď u nás běží anketa Kniha roku 2016, ve které můžete hlasovat pro nejlepší knihu, českého a zahraničního autora a pro nejlepší nakladatelství. A samozřejmě to není jen tak, vyhrát můžete knihy za 4000 korun! Své oblíbence podpoříte TADY.

Již je venku nový román české autorky Anny Bolavé Ke dnu. Za předchozí knihu Do tmy získala prestižní ocenění Magnesia Litera, takže rozhodně stojí za to se po této novince mrknout 🙂 A o čem že kniha je? V době prvních mrazů na konci listopadu je v močálech na kraji města nalezeno mrtvé tělo manželky lékaře Marka Diviše. Mezi obyvateli se začíná roztáčet kolotoč úvah, spekulací a pomluv. Osudy postav se kříží a praskají jako dráty elektrického vedení stožárů v polích za městem. Román Ke dnu volně navazuje na úspěšnou prvotinu Do tmy.

Čtěte také  Den nepřečtených knih: Co by se stalo, kdybyste nedočetli jednu ze svých milovaných knih?

Norský spisovatel Jo Nesbø před několika dny v živém streamu oznámil, že Žízeň nebyla poslední knihou o Harrym Holeovi. Plánuje psát dál, z čehož máme obrovskou radost, protože Žízeň je mimořádně povedenou detektivkou. Sledujeme pro vás aktuality!