blog

BOOK’S CALLING Club uvádí Alenu Mornštajnovou

V květnu proběhne už čtvrté setkání Book’s Calling Clubu! Vyvažujeme poměr spisovatelek a spisovatelů a pouštíme se zase do trochu jiného žánru – tentokrát se sejdeme nad knihou Hana s její autorkou, spisovatelkou Alenou Mornštajnovou. Už jste ji četli?

Processed with VSCO with a4 preset

Čtvrtým pozvaným hostem Book’s Calling Clubu, který pořádá knihomol Jakub alias @bookscalling a který nadšeně podporujeme, bude oblíbená česká spisovatelka Alena Mornštajnová se svou nejnovější knihou Hana.

Opět půjde o večer se spisovatelkou a čtenáři a čtenářkami, jež knihu četli a chtějí se o ní bavit. Report se zajímavostmi o autorce, knize i názory na ni najdete opět zde na blogu a zčásti také na našich InstaStories. Tak čtěte a sledujte náš blog 😉 Všechny dosavadní články o setkáních knižního klubu, tedy s Tomášem Grombířem, Markem Šindelkou a Barbarou Nesvadbovou najdete zde.

Čtvrté setkání: Alena Mornštajnová a její Hana

Čtvrté setkání čtenářského klubu proběhne v sobotu 27. května v kavárně SmetanaQ. Jsme moc rádi za zájem, tento book club je už obsazený. Každopádně mrkněte na Facebook – vždy je možné, že se místečko uvolní 😉

„Třetí román úspěšné české autorky.

 Existuje-li něco, co prověřuje opravdovost lidského života, pak je to utrpení. A existuje-li něco, co život znehodnocuje, pak je to utrpení, které člověk působí jiným. Jenže co když je přesto nevinen? Co když je to všechno jen shoda okolností a člověk je pouze bezmocným nástrojem osudu? 

Je zima roku 1954 a devítiletá Mira se přes zákaz rodičů vypraví k řece jezdit na ledových krách. Spadne do vody, čímž se její neposlušnost prozradí, a je za to potrestána tím, že na rodinné oslavě nedostane zákusek. Nevinná příhoda z dětství však pro Miru znamená zásadní životní zvrat. Následuje tragédie, která ji na dlouhá léta připoutá k nemluvné a depresivní tetě Haně a odhalí pohnutou rodinnou historii, jež nadále popluje s proudem jejího života jako ledová kra.

Příběh, který vychází ze skutečných událostí, popisuje Alena Mornštajnová ve strhujícím tempu a se smyslem pro dramatičnost, až má čtenář pocit, že sleduje napínavý film. Zůstává jen otázka, zda se kra osudu nakonec přece jen rozpustí…“

Až do data setkání u nás knihu seženete se slevou!

Čtěte také  Jak na knihy Annie Ernaux?

Jestli stojí za to? Jana už ji četla a napsala recenzi, přečtěte si ji.

Více informací najdete ve facebookové události.

Tak co, zapojíte se alespoň online? Pořiďte si knihu, přečtěte si ji a pak sledujte náš blog 🙂