blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Chystá se nová knížka od autorky Zmizelé, herečka Anna Linhartová bude mít svou vlastní knižní kuchařku a letos se dočkáme ještě jednoho knižního skvostu od Haruki Murakamiho. Vzhůru do čerstvých knižních novinek!

gillian-flynn

Možná si Annu Linhartovou pamatujete jako hlavní hrdinku internetového seriálu Semestr. Tato krásná zrzavá herečka chystá svou vlastní knižní kuchařku! Knížka ponese název Řešíš/Hřešíš a víte, čím bude specifická a originální? Z jedné strany bude uvádět zdravé recepty, ze strany druhé tak trochu “prasárny” 🙂 Na knížku se můžete těšit v říjnu!

Gillian Flynn udělala svým románem Zmizelá malou revoluci v žánru thrilleru a povedlo se jí tento žánr povznést mezi nejčtenější a čtenářsky nejoblíbenější knihy. Její psaní se pokusily napodobit či následovat desítky, možná až stovky dalších více či méně úspěšných autorů. Dlouho jsme o Gillian neslyšeli, ovšem to se brzy změní. Chystá se totiž překlad její novely Skvrna. Půjde o hororovou povídku, ve které si ústřední roli zahraje věštkyně, která uvidí něco, co nemá. Těšíte se? 🙂 Kniha by měla vyjít v září.

Haruki Murakamiho jsme sice momentálně docela nabažení, neboť jeho poslední kniha Spisovatel jako povolání byla skvělá, ovšem už teď se můžete začít těšit na jeho další knihu. Chystá se české vydání ilustrované novely Birthday Girl, vyjde pravděpodobně koncem letošního roku.

Milovníci detektivek se v říjnu mohou těšit na opravdovou nádheru. Vyjde titul Velká kniha příběhů Sherlocka Holmese, která bude sbírkou povídek v hlavní roli se Sherlockem Holmesem, ovšem z pera slavných autorů, jako je Neil Gaiman či Stephen King. Bude se jednat o velikou a nádhernou knižní záležitost, která by vám rozhodně v knihovně chybět neměla 🙂

Novou knihu si pro čtenáře chystá i báječná Jodi Picoultová. Knížka Velké maličkosti se bude zabývat rasovou problematikou v současné Americe. V zahraničí čtenáře nebývale zasáhla a nejen že se zařadila mezi bestsellery, byla také mnohými označena za jednu z nejdůležitějších knih poslední doby. Těšit se na ni můžete už v září!

Čtěte také  Tipy k nakousnutí aneb Kuchařky, které budete milovat