blog

LookBook #55: Na kafi ve Foxfordu

Navštívili jsme naše slovenské kolegy a kolegyně v Bratislavě a samozřejmě jsme aspoň na chvíli museli odměnit kávou a něčím sladkým ve Foxfordu, kavárenském ráji nad martinusáckým knihkupectvím. Do téhle kavárny si můžete nanosit knížek, kolik hrdlo ráčí a klidně se tam s nimi do křesílka schoulit na celý den. Pojďte tam nakouknout prostřednictvím fotek a nechte se inspirovat, jaké knihy by vám mohly na následující dva týdny dělat společnost.

Kyberpunk Výkřik techniky s lehce psychedelickou obálkou, který odkrývá fenomenologické úvahy (nejen) o 11. září svérázným stylem, je podle nás absolutní #musthave. Stejně tak Použité duše od Christophera Moorea – román je volným pokračováním knihy Špinavá práce a líčí osudy obchodníka se smrtí Charlieho Ashera, neurotického betasamce. Z úplně jiného soudku je pak první kniha youtuberky Lucie Dejmkové, která vystupuje na kanálu Get The Louk. Lucie při líčení ráda vystupuje ze své komfortní zóny a přesně k tomu se snaží inspirovat své čtenáře – zkuste tedy něco nového právě pod vedením youtuberky Lucie 😉

Tohle léto bude chtít alespoň jednu napínavou detektivku; vyzkoušejte tedy českého autora Karla C. Griga a jeho Vraždaplán, v němž stereotyp vysloužilého policejního komisaře Edy naruší jeho přítel, přesvědčený, že někdo podle schématu třídního tabla postupně zabíjí jeho gymnaziální spolužáky. A na závěr (na ochlazení) tu pro vás máme jeden severský příběh. V Italských botách Henninga Mankella se seznámíme s Fredrikem, který žije na malém ostrově, který je během zimy obklopen ledem tak, že Fredrik musí vysekávat díru do ledu a nořit se do vody, jen aby si připomněl, že je pořád naživu. Navštíví ho zde nečekaná návštěva a společně se vydávají na cestu, v níž Mankell dokazuje, že je na vrcholu svých spisovatelských sil.

Čtěte také  Víra, naděje a masakr: Přímo do srdce Nicka Cavea a všech čtenářů téhle knihy