blog

5 knižních zpráv, které by vám neměly uniknout

Těšíme se na chystaný román Ireny Obermannové, který bude tentokrát detektivkou, Na volné noze se připravuje jako audiokniha a pokud tápete ohledně letního čtení, jasně, že vám rádi pomůžeme 🙂 Jsou tu čerstvé červencové knižní zprávy!

marit

Jistě jste si všimli, že kniha Roberta Vlacha Na volné noze je pořádná bichle. Pokud jste ji ještě nedočetli, nebo byste ji zkrátka chtěli mít na cestách při sobě, ale bohužel nemáte volných deset kilo v kufru, nevěšte hlavu. Právě teď se totiž kniha připravuje v audio verzi. Třikrát hurá a všichni volnonožci s minimálními zavazadly na cestách, těšte se! 🙂

Norská autorka krimi literatury Marit Reiesgard, která v květnu navštívila Prahu, aby se tu na Světu knihy 2017 setkala se svými čtenáři, už chystá další knihu. Respektive po detektivce Závěje, která vyšla letos na jaře, chystá nakladatelství Kniha Zlín titul Boží prst. Maritiny romány se v rámci žánru odlišují tím, že více než sledování brutálních činů ji zajímá psychologie všech zúčastněných postav. Proto i její psaní působí na detektivku poměrně jemně. Četli jste Závěje? A chystáte se na novinku? Vyjde už na začátku října.

Lámete si hlavu, jaké čtení si vybrat na léto? Od toho jsme tu my, abychom vám pomohli 🙂 Vyzkoušejte náš letní kvíz a ten vám ukáže, která knížka je pro vás tou pravou, mrkejte! 🙂

Na konci července vyjde nová kniha Ireny Obermannové. Bude se jmenovat Dobré duše a zajímavostí je, že vedle předchozích společenských a romantických románů tentokrát půjde o detektivku. A těšte se na video, které s autorkou chystáme! PS: podívejte se na tu parádní obálku. Stojí za ní stejná autorská dvojice, jaká má na svědomí obálku knihy Ladislava Zibury Pěšky mezi buddhisty a komunisty 🙂 Kniha vyjde 27. července.

Čtěte také  Ohlédnutí za Světem knihy 2023

Pamatujete si, která kniha byla z těch, jež ovládly loňské jaro? Byla to Jiskra v popelu. Její autorka Sabaa Tahir už chystá pokračování, hurá! Plamen v temnotě vyjde v půlce září a my už se ho nemůžeme dočkat. Jen se podívejte na tu opět skvostnou obálku! A o čem že to tentokrát bude? Elias a Laila zase běží jako o život. Po čtvrté zkoušce, při níž došlo k nečekaným událostem, se imperiální vojáci vydávají na lov dvou uprchlíků, kteří opustili Serru a vypravili se na nebezpečnou cestu do srdce Impéria.